Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Четвърта акция „Дари книга, подари любов“ през февруари

19.02.2021

Четвърта акция „Дари книга, подари любов“ през февруариАсоциация Българска книга се присъедини към кампанията по случай 14 февруари – Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day).

От 2012-та година на 14 февруари се чества и любовта към книгата, както и желанието да я споделим с хора, за които покупката на книга е лукс. Международната кампания се провежда под името „International Book Giving Day“, фокусът е върху децата, а целта – да сложим колкото може повече книги в ръцете на колкото може повече малчугани. Кампанията на КИБЕА обаче разширява границите и включва заглавия, подходящи за всички възрастови групи. Четвърта по ред е акцията за издателството, което през 2021 навършва 30 години.

През 2021-ва зад инициативата застава и Асоциация „Българска книга“ – организацията на книгоиздателите, книготърговците и литературните агенти у нас.

Какво и как може да се дари. За четвърти път сборният пункт за акцията на КИБЕА е книжарницата на „Хан Крум“ 15. До края на февруари там е добре дошъл всеки, който иска да сподели ценна книга с колеги читатели или организации, които не могат да си я позволят. Единият начин е да купите и „да забравите“ в книжарницата издание, чието познание искате да стигне и до други. Друга възможност е избраното заглавие да се поръча през www.kibea.net, като се посочи, че е за дарение.* Трети вариант е да се донесе собствена книга. (Тя следва да изглежда така, че вие самите да посегнете към нея, ако я видите в обществената библиотека.)

Какво следва. КИБЕА ще добави своята лепта към събраните книги и ще направим общо дарение. В юбилейната година бенефициент на кампанията е Библиотека „Родина“ в Стара Загора. Този избор отговаря на една от основните цели на кампанията: набиране на качествени заглавия, с които да се попълнят и обновят библиотечните фондове, така че читателите да получат достъп до съвременна и класическа литература, а и до нови издания, често не достигащи до всички региони на страната.

Предисторията. В предишните три кампании КИБЕА книгодари библиотеката на Българското училище в Истанбул (2018). През 2019 книгите ни стигнаха до организацията на младите лидери Able Mentor. Бенефициент на третата акция стана Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ (2020).

За децата. Вече по традиция всеки невръстен читател, който прекрачи прага на „Хан Крум“ 15 през февруари, получава книга подарък.

Книжарницата на Малките Пет кьошета очаква книгодарители до края на февруари с надеждата подкрепата на АБК да придаде още по-голям размах на кампанията „Дари книга, подари любов!“

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova