Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителни концерти в Девин в подкрепа на болно дете

04.05.2017

Благотворителни концерти в Девин в подкрепа на болно детеБлаготворителни концерти ще организира община Девин, за да помогне на едно дете да се пребори с болестта. Момичето е само на 18 години и страда от Сарком на Юинг. Скъпоструващото лечение не е по силите на семейството и затова целият град събира средства.

Доскоро 18-годишната Атанаска Тарашева се е разхождала в този парк, мечтаейки да завърши гимназия и да следва в Англия. До момента, в който я поразява болестта.

Милена Гайдарова – леля на Атанаска: Сарком на Юинг, който се развива само при деца и се развива много бързо, много агресивен... При втората химиотерапия искаха да направят ампутация на крака.

Младото момиче решително отказва и семейството ѝ избира спешно лечение в Турция. Целият град събира средства, за да замине. Няколко поредни курса химиотерапии спират развитието на болестта, Атанаска вече не изпитва болки, но трябва туморът да се свие, за да може кракът й да бъде опериран и да ѝ поставят изкуствена става.

Милена Гайдарова - леля на Атанаска: В момента се пробва с лъчелечение, за което ни поискаха 15 хиляди, процедурите мисля че са десет, при което ще има след това още пет химиотерапии в рамките на около месец това трябва да се случи... в момента ни трябват 60 хиляди, далеч това не е сумата за лечението на Атанаска,

За да се грижи за детето си, майката напуска работа и в момента е заедно с Атанаска в Турция. Бащата работи в чужбина и осигурява средства за ежедневните разходи, но семейството наистина изнемогва. За да помогнат, от община Девин организират благотворителни акции.

Красимир Даскалов – кмет на Девин: "Като идея пред нас е и някакъв по-мащабен концерт да направим, на който евентуално да съберем една по-голяма сума. Също така ще потърсим и други начини, имам предвид спонсори, които могат да се отзоват и да помогнем на Атанаска за нейното лечение."

Милена Гайдарова: "Тя наистина има невероятен дух и постоянно ни разсмива, което е един голям плюс. Борим се вече шест месеца, тежко е, трудно е, но продължаваме да се борим."

Въпреки болестта, Атанаска все още иска да сбъдне мечтите си.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info