Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Многодетна майка с 5 деца се нуждае спешно от помощ! (обновена)

Author: Василианна Мерхеб | 13.08.2015

Многодетна майка с 5 деца се нуждае спешно от помощ! (обновена) Деяна Георгиева е Православна Християнка, която е самотна майка на 5 деца.
Възпитанието, отглеждането и всичко необходимо за децата по стечение на обстоятелствата към момента осигурява тя съвсем сама със собствени средства, духовни и физически усилия, като понякога това става и с помощта на благочестиви Православни Християни от Софийска и други Епархии.

Семейството е определено познато сред столичните храмове, тъй като редовно посещава повечето Софийски Църковни Служби по празници и делници, на Света Литургия и извън нея. Деяна може да бъде видяна как винаги е заобиколена от любящите си рожби, които правят голямо впечатление с ревността и сериозността, с които се отнасят към Служението в храма. Определено може да се каже, че незабравим остава спомена от умилението, което се поражда у всеки успял да ги забележи (за съжаление подобна гледка не е често срещана у нас в последно време).Чистотата на детския трепет, с който се готвят за Свето Причастие, начинът по който заобикалят първи Царските двери пред Олтара, като войници пред Главно командващ е гледка, която с радост пожелавам да се умножи във всеки наш храм и домашна Църква и чрез молитвите на такива смели войни, украсени с предано дръзновение пред Бога да имаме най-скъпи застъпници за благоденствието на народа и страната ни. Поведението на тези български деца в храма сякаш винаги напомня, че когато някой нарече себе си Христов и се причисли по сърце към Божията Благодат той става неминуемо член на великото небесно-земно Царствено семейство и става гражданин с величие подобаващо на такива, които дори с една макар и сама немощна майчица могат да имат невидимо всичко, защото са чеда Божий предвкусващи Радостта от това да имат за Свой Баща и Покровител Самият Господ.

Изпитанието
се случи така, че вчера на обяд след прекарана тежка нощ от жлъчна криза и поради невъзможност да остави сами спящите си деца Деяна е претърпяла непоносими болки цяла нощ чак до обяд. След направен платен преглед и изследвания се наложи тя да бъде приета по спешност в болница Пирогов за операция на жлъчката. Лекарите откриха множество камъни и сраствания от временни разкъсвания, което се оказа, че е тежко положение и реално незабавната хирургическа намеса е била животоспасяваща.

За Слава Божия операцията, макар и по-тежка приключи успешно и благополучно! Извадени са 12 камъка с голям размер, като е отстранена и самата жлъчка. Към момента Деяна се намира в коремно отделение на 3та Хирургия в болница Пирогов.

В общи линии това е основната част от нещата свързани с болящата майка и наша сестра в Христа Деяна. От тук нататък следват подробностите свързани с това, че докторите поради съдействието на свои колеги, които ние помолихме за помощ я приеха на практика без да има платени Здравни Осигуровки, както и без предварително заплащане за операцията каквато е практиката в тази и други болници.
По наше настояване беше направена Ендоскопска-Лапароскопия, тъй като бяхме водени от съображението, че обикновена операция неминуемо ще я извади от строя поне за няколко месеца, а с малкото си дете и всички останали, на които им предстои подготовка за настъпващата нова учебна година това ще се окаже голямо затруднение и тежко препятствие.

Определено възстановяването и въобще общия статус след такава хирургическа интервенция е в пъти по-щадящо и практично ако го позволява ситуацията, а щом става дума за живота и здравето на ближен - ние за миг не сме се поколебали при взимането на решение, защото вярваме, че където са двама или трима в Име Христово, то несъмнено и Той ще бъде посред тях и делото им ще бъде благословено.

В духа на горенаписаното и предвид Здравната система в България следва да се посочат следните моменти:

- въпреки, че състоянието на Деяна беше напълно спешно - тя се оказва, че трябва да заплати на болница Пирогов животоспасяващата операция на стойност 900лв., както и съпътстващото лечение

- преди изписването и от болницата трябва да бъдат покрити също всичките и задължения към Здравната Каса, които са от преди 4 години

- след изписването трябва да има средства за покриване на медицински нужди, като лекарства и други медицински консумативи

- да разполага с поне малко средства и за посрещането на битови нужди и задължения за децата, като храна и др.

Това в общи линий даде повод да призовем хората да се притекат на помощ, защото чисто прагматично на всеки българин е повече от ясно как е възможно сам човек, а още повече многодетен родител и най-вече сама майка да се справи в подобна ситуация.
Освен това удоволетворението от такава помощ, което ще получи Деяна ще бъде от изключително значение за нея самата, но ще бъде и велико благовестие и урок на дело не само за нейните деца, но и на всички свидетели на нейния случай и не на последно място на самите лекари, защото важно е да помним, че Човешката Душа е безценна само там където Я има Любовта. И че както Самият Господ Бог дойде да ни откупи скъпо и прескъпо, то тъй и ние ако Христови сме трябва да постъпваме така и да се отдаваме в Негово Име до край.
Още повече, че като Православни Християни за нас е не само радост да се приобщим в такова начинание, но е и част от напълно естествения Църковен Живот.

Опитът в тези дела ни е научил, че възползата е голяма за този, който дава, защото както знаем в Небесният Иерусалим притежаваме само това, което сме отделили на Земята за другите и ближния, а отплата за такива дела я има още докато сме тук на Земята.

"Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!"
(Лука 2:14)


Банкова сметка
IBAN: BG22 CECB 9790 40G0 9217 00
BIC: CECBBGSF
Деяна Георгиева

Фейсбук страницата на Деяна

Медицинско свидетелство от Пирогов


Здравноосигурителен статус от НАП

Source:

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova