Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Шивашко предприятие започна да шие предпазни шлемове, за да запази работниците си

27.03.2020

Шивашко предприятие започна да шие предпазни шлемове, за да запази работниците сиПредпазни шлемове вместо луксозни чанти започна да произвежда шивашка фабрика в Димитровград. От няколко дни предприятието изцяло е преструктурирало работата си, за да се спаси от кризата и за да помогне на максимално повече хора да се защитят. Целта е през следващите дни да се произведат близо 50 000 шлема.

До преди месец, когато всички поръчки от Италия спират, заради кризата с коронавируса, в димитровградския цех се произвеждат хиляди луксозни чанти, които се изнасят към Ботуша, Швейцария, Франция и Белгия.

"Италианската част от това, което произвеждаме, спря. Фабриката ни е пълна отгоре до долу с готови чанти по поръчки, но не сме в състояние да ги изпратим, защото вече в продължение на 3 седмици колегите не работят. Това води до затруднения с плащания. Вече и банките там не работят. Плащания не са постъпвали повече от 50 дни, даже вече ще станат 60", заяви Пламен Цонев – собственик на шивашка фабрика.

Продукцията по поръчка на италианските модни компании е половината от работата във фабриката. Затова и ръководството е принудено да пусне част от служителите в отпуск. Другата половина - произвеждат за Швейцария. Оттам поръчките не са спряли.

"Събрахме ги, когато започна извънредното положение и им казахме: "Когато няма работа – ще използваме първо платените отпуски и ако се наложи да ползвате неплатени отпуски. Фирмата поема ангажимент да изплати минимална работна заплата за два месеца на всеки един от вас", коментира още Цонев.

Ако кризата продължи по-дълго, и временните мерки, взети във фабриката, няма да могат да оставят служителите на работните им места. Затова ръководството започва да търси нови варианти за спасяване в тази ситуация.

"Проблемите са много големи, няма защо да си зариваме главата в земята. Едно нещо обаче трябва да разбере всеки в България. Това е, че ние в следващите 3 до 6 месеца ще загубим нещо, всеки един от нас като отделен човек, като фирма, изобщо като общество. Нека направим така, че тази загуба да бъде минимизирана – предприятията да оцелеят, хората да има какво да ядат, защото ако продължи това 4-5 месеца имайте предвид, че ще стигнем и до там", каза Пламен Цонев.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info