Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Културистът Добри Делев дари фитнес уреди на Центъра за временно настаняване

09.04.2024

Културистът Добри Делев дари фитнес уреди на Центъра за временно настаняванеФитнес уреди и съоръжения за тренировки дари на Центъра за временно настаняване в Димитровград шампионът по културизъм и почетен гражданин Добри Делев, съобщават от общината.

Те ще могат да се ползват от настанените, а идеята за дарението идва, когато управителят на Центъра вижда как 22-годишният Даниел, който от скоро е сред обитателите на социалния център, тренира с импровизирани щанги от подръчни материали. Това подтиква управителя на социалната институция Борислав Борисов да потърси съдействието на общината и Добри Делев.

„Видях един ден как Дани си беше направил щанга от дърво и от капаците на кошовете. Като забелязах как иска да се развива, обърнах се към кметството и Добри Делев, ако имат възможност да помогнат на този млад човек да реализира мечтата си да спортува. Благодарение на тях тази мечта се сбъдна и той, както и останалите настанени, ще могат да ползват фитнес уредите. Казано е: здрав дух – здраво тяло, а така се подпомага и укрепването на психиката“, заяви Борисов и благодари на Делев за дарението и жеста.

„Не разполагам с излишни уреди, но това не попречи да закупя нови. Взех лост с тежести, дъмбели отделно, както и комбиниран уред за трениране и натоварване на цялото тяло. Важно е човек да има желание. Досега Дани се е справял без условия. Те вече ще са налични за него и за останалите хора в центъра“, каза културистът, който е и собственик на един от популярните фитнес центрове в Димитровград.

„Обичам да спортувам в свободното време. Най-много ми харесват щангите и вдигането на тежести“, не скри радостта си Даниел, който е от Пловдив. Израснал е по домове. В центъра в Димитровград бил настанен преди около месец.

Центърът за временно настаняване в Димитровград е единственият на територията на Хасковска област с капацитет за настаняване на 20 човека. В момента в него са настанени 16 потребители. Центърът предоставя храна и подслон за хора, изпаднали в криза. В него те могат да остават до 6 месеца.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova