Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Духовна сладкарница в димитровградската библиотека

29.08.2019

Духовна сладкарница в димитровградската библиотека Голямо дарение на нова, много ценна православна литература, получи димитровградската библиотека „Пеньо Пенев” с помощта на отец Владимир Дойчев и съпругата му Милена. Отец Владимир Дойчев служи в столичния храм „Св. Наум”.

Неотдавна той е посетил библиотеката в родния на съпругата му Димитровград, срещнал се с главния библиотекар Валентина Терзиева и научил, че въпреки желанието на екипа, фондът от православна книжнина е сравнително беден.

Това провокирало столичния свещеник да призове в социалната мрежа своите приятели да дарят подобни творби. За кратко време се събрали близо 300 книги, част от които са дарение от издателства, а други - от миряни в цялата страна.

Продължават да пристигат книги от различни краища на България, за което сърдечно благодарим, коментираха съпругата му Милена и отец Владимир Дойчев. За читателите на библиотеката в Димитровград вече е уреден и специален Православен кът, който отец Владимир Дойчев определи, като „духовна сладкарница”, в която покани всички жители и гости на града.

Менюто е богато и многостепенно, коментира и главният библиотекар Валентина Терзиева, която подчерта, че с това дарение ГБ „Пеньо Пенев” вече се нарежда сред големите центрове на православна литература в Южна България.

Дарителската акция е постоянна и всеки, който иска да се включи, може да го направи, като изпрати книга на адреса на библиотеката в Димитровград. В края на март тази година протойерей Владимир Дойчев представи в салона на Софийската Света Митрополия третата си книга - "Писмо до близък" - сборник с проповеди и есета.

Първите му две книги са „Среща с Живота“ и „Срещи със смъртта“. А срещата си с Димитровград определя, като среща с Любовта и своята Витания.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info