Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Млади доброволци дариха апаратура на Отделението по педиатрия в МБАЛ - Добрич

07.06.2022

Млади доброволци дариха апаратура на Отделението по педиатрия в МБАЛ - ДобричПедиатричното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич получи дарение от Български младежки Червен кръст (БМЧК) и средно училище „Св. Климент Охридски“ - два нови холтера за 24-часови електрокардиограми, съобщи за БТА Александра Дралчева, областен координатор на милосърдната организация.

Наталия Стефанова, заместник-директор на учебното заведение, хореографът Гергана Димитрова Добрева и представители на БМЧК връчиха дарението на завеждащия педиатрията д-р Йовчо Йовев. За нуждите на отделението са поръчани и три болнични легла, каза още Дралчева.

Д-р Йовев сподели, че е много щастлив от жеста.

Досега използвахме един ЕКГ холтер, който ни бе отстъпен от Отделението по кардиология, но той е със софтуер отпреди 15 години. А тези са два, нови са и са много по-лесни за използване, обясни за БТА педиатърът. Още по-ценно за нас дарение са тези много хубави легла за детско отделение, които очакваме да ни бъдат доставени до четири седмици, допълни той.

Дарението е резултат от шест месеца съвместни усилия, които събраха около 8700 лева за каузата.

През декември м. г. представители на БМЧК и ученици от „Св. Климент Охридски“ откриха благотворителен щанд, от който срещу парично дарение по своя преценка жители и гости на Добрич можеха да вземат книга, авторска фотография, бижу или коледен сувенир, дело на възпитаници на средното училище и доброволци от организацията.

В края на февруари в учебното заведение се състоя и благотворителен търг, на който бяха разиграни картини и фотографии на местни творци, предмети с историческа стойност за Български Червен кръст и мартеница с дължина 43 432 метра, с която БМЧК – Добрич и десетки други доброволци опитаха да поставят световен рекорд през 2021 година

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova