Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Близо 1000 лева събраха дарители в полза на болния Стефан Николов – Чечо

13.07.2020

Близо 1000 лева събраха дарители в полза на болния Стефан Николов – ЧечоБлизо 1000 лева са постъпили по дарителската сметка на 60-годишния добричлия Стефан Иванов Николов, който е болен, трудно подвижен и живее в мизерни условия. Във фейсбук има създадена група „Помогни на Стефан“, която се администрира от Веско Стоянов – близък на болния мъж. Той първи алармира пред медиите преди седмица за тежкото състояние на нашия съгражданин.

Стефан Николов – Чечо е професионален готвач, добре познат в гилдията в Добрич. Преди време той бе съдружник и главен готвач в ресторант „Герана“. В момента Стефан е в инвалидна количка, без роднини, които да се грижат за него, с два инсулта и едва покрива елементарните си нужди с пенсия от 250 лева.

Къщата, в която живее, се нуждае от сериозен ремонт. В нея доскоро нямаше ток. Стоянов съобщи днес, че сметката от 500 лева към Енергото е платена и електрозахранването е възстановено. От вчерашния пороен дъжд обаче покривът, който е на дупки, отново е протекъл. Стоянов се надява да бъдат събрани средства за ремонт на покрива, като за това ще са нужни 10-15 хиляди лева. Следващата стъпка е да се направи пристройка с баня и тоалетна, каквито къщата няма. След това ще се търси и начин Стефан да се лекува.

Веско Стоянов благодари на всички дарители, с помощта на които в къщата вече има кабелна телевизия, GSM-комуникация, санитарно-хигиенни средства. Във фейсбук групата Стоянов прави пълен отчет на свършеното за Чечо.

Снежана Цанкова е социалният асистент на болния мъж. Ето какво написа тя в социалната мрежа: „Здравейте, в качеството си на личен асистент на Стефан искам да помоля хората,а които са съпричастни към неговия труден живот, да помогнат с каквото могат. Аз ще си позволя да изброя някои от нещата, от които има нужда – пералня, телевизор, готварска печка, широко легло и много още неща, от които има нужда един жив човек. Той не иска да са нови и ако някой има ненужни, но работещи уреди, ще помогнат поне малко да се улесни животът му. Предварително Ви благодаря от негово име!“

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info