Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици дариха храни и дрехи на Център за временно настаняване

Author: www.dobrichmedia.com | 10.08.2015

 Ученици дариха храни и дрехи на Център за временно настаняванеДарение на хранителни продукти, дрехи, спално бельо и обувки получи вчера Центърът за временно настаняване към Фондация „Ръка за помощ“. В инициативата са се включили над 100 ученици от Езикова гимназия “Гео Милев”. Повечето са осмокласници, но продукти и дрехи предоставиха и ученици от 10 и 11 клас, каза Борислава Джамбазова – учител по френски език в Езиковата гимназия в Добрич, която е инициатор на благотворителната проява.

Не за първи път възпитаници на ЕГ “Гео Милев” правят дарения, но досега те са били насочени към институции за деца, а в Центъра за временно настаняване подслон и топла храна се осигурява за бездомни мъже. Дарението на ученици бе официално връчено от директора на ЕГ “Гео Милев” Милена Иванова на ръководителя на центъра Александър Иванов в присъствието на младите участници в благотворителния жест.

В Центъра за временно настаняване, който се помещава в къща в района на гимназията, в момента са настанени 4-ма бездомни мъже, при капацитет от шест човека. Александър Иванов заяви, че през зимните месеци местата са изцяло заети. Последно е изведен от Центъра диабетик, който не е имал никакви осигуровки. Сега той е настанен в Дома за стари хора в тервелското село Полк. Савово.

По закон престоя на настанените в центъра бездомни мъже може да бъде до 3 месеца, но голяма част от тях остават по 6 месеца или година, добави ръководителят на социалното звено.

Центърът за временно настаняване към Фондация „Ръка за помощ“ е разкрит през октомври 2013 година. В него се предлага комплекс от дейности, които създават условия за подкрепа на бездомни мъже с цел тяхната социална интеграция, задоволяване на ежедневните им потребности и предоставяне на временен подслон. От разкриването му до момента 19 мъже са получили подкрепа. Дейността на Центъра се финансира 100% от дарения.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info