Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Малчугани от детска градина №9 дариха ръчно изработена книга от на Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич

01.09.2020

Малчугани от детска градина №9 дариха ръчно изработена книга от на Регионална библиотека „Дора Габе“ в ДобричСектор „Работа с деца“ на Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич получи дарение – lapbook и професионално изработена кукла на Пипи Дългото чорапче, от своите малки приятели от трета група на детска градина №9 „Пчеличка“, съобщава екипът на библиотечния отдел, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Lapbook-ът е колективен проект под формата на ръчно изработена книга. Той обединява усилията на деца, преподавател и родители и включва всички дейности по двегодишен проект - „Приключенията на нашата книга“ (“The Addventures of our Book“) - рисунки, стихчета, пъзел и др.

В рамките на проекта децата са съчинили нова история за Пипи, рисували са, а преподавателят Оксана Иванова е записала историята и я е публикувала в електронната книга с всички истории на партньорите по проекта, които са от 12 държави. Подарената кукла Пипи, изработена от художник - родител на едно от децата, е талисман на проекта и ще стане част от интериора на сектор „Работа с деца“ в библиотеката, за да радва малки и големи читатели. Екипът на сектор „Работа с деца“ се е включил в онлайн среща с възпитаниците на детска градина „Пчеличка“, на която малчуганите са разказали как са създали своята история за Пипи Дългото чорапче и са показали илюстрациите, които са направили сами на страниците на интерактивната книга.

Библиотеката и детската градина обединяват усилия за насърчаване на ранното детско четене, разширяване на детските интереси и познания и провокиране у децата на любов към книгата и четенето.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova