Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

В Доспат събраха над 9 000 лв. за деца с увреждания

Author: вестник Доспат | 28.07.2017

В Доспат събраха над 9 000 лв. за деца с уврежданияНад девет хиляди лева бяха събрани в провелата се дарителска кампания "Да дарим надежда заедно!", инициирана от екип към СУ "Д.Благоев" - гр.Доспат. Кампанията се провежда в подкрепа на лечението на три деца с увреждания: Слави Ашиков, Веселин Халачев и Мартин Байрактаров - и тримата възпитаници на средното училище в града.

Средствата събрани към 29 юни бяха връчени на церемония, организирана в офиса на Експресбанк пред погледите на учители, родители, ученици. Сред дошлите да уважат събитието бяха инж. Веселин Калфов, секретар на Община Доспат, Миглена Пържанова, представители от отдел "Закрила на детето" към ДСП - Девин.

Ваня Мутафчева, главен учител в СУ "Д.Благоев" и един от инициаторите на събитието запозна присъстващите относно това как е протекла кампанията. Мутафчева заяви, че всички средства са подкрепени с протоколи и общата сума до момента в размер на 9 362,64 лева ще се разпредели по равно за децата. Една от най-крупните суми в размер на 4091,50 лева е сума, осигурена от благотворителна инициатива, реализирана през месец ноември по време на градски Курбан на стадиона в Доспат, съобщиха от инициаторите. Останалите средства са от дарителските кутии, които бяха поставени в хранителните магазини в града.

Секретарят на Община Доспат изрази задоволство от възможността деца с увреждания да бъдат подкрепяни с такива благородни инициативи и благодари от името на Кмета на Общината Елин Радев на целия екип. Калфов допълни, че тази кампания показва, че жителите на Община Доспат са съпричастни към проблемите на хората с увреждания и са готови да помагат и изрази надеждата, че удължаването на кампанията до края на месец юли ще спомогне да се наберат още средства, а те са много необходими ЗА ДЕЦАТА.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info