Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Храм Св Николай Мирликийски в Елин Пелин организира благотворителна акция за пострадалите от наводнения

07.09.2022

Храм Св Николай Мирликийски в Елин Пелин организира благотворителна акция за пострадалите от наводнения Църковното настоятелство при храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец", съвместно с Община Елин Пелин организират благотворителна акция за подпомагане на нуждаещите се хора след наводненията в страната. Всеки ден от сряда до неделя /7-11 септември/ в часовете от 08:00 до 14:00 часа в църквата в гр. Елин Пелин ще се събират санитарни материали, перилни и почистващи препарати, дезинфектанти, одеала и покъщина за пострадалите. Информацията се публикува след консултации с кметовете на засегнатите населени места. Събират се също така стоки от първа необходимост и домакински вещи.

Апелираме дарителите да носят в храма добре запазени или нови вещи, а така също да даряват чисти, здрави и годни за ползване текстилни изделия. НЕ са необходими дрехи.

Към момента най-остра нужда има от физическа сила за разчистване и осигуряване на достъп до наводнените къщи, както и осигуряване на спешна подкрепа за най-силно засегнатите домакинства, заедно с материали и техника за работата на доброволците. От базара в понеделник бяха събрани дарения в размер на 1047 лв. Доброволците и наши съграждани Любо Миланов и Елизабет Лазарова се срещнаха с нуждаещите се хора от с. Каравелово и с. Богдан и закупиха хранителни продукти с част от събраните средства. Очакваме да пристигнат 18 бр. газови котлона с бутилки за нуждаещите се жители на с. Каравелово, закупени със средствата от базара. Информираме Ви, че в ПЕТЪК от 16:00 до 20:00 часа пред сградата на Община Елин Пелин ще се проведе ВТОРИ Благотворителен базар за пострадалите от наводненията. На базара ще бъдат изложени картини и декорации, изработени от децата в ЦОП и продукти на местни творци.

Споделяме, че много граждани и фирми от община Елин Пелин дариха също така вода, хранителни продукти и почистващи материали, които бяха закарани на 6 септември до района на бедствието с общински транспорт. Събраните дарения ще бъдат описани, опаковани и транспортирани до селата, засегнати от природната стихия в понеделник - 12 септември. Всеки, който желае да дари парични средства, може да го направи с SMS на номер 17 777 с текст DMS KARLOVO или тук.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova