Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Младежи от Искърското дефиле започват благотворителна акция в подкрепа на младо семейство

25.01.2022

Младежи от Искърското дефиле започват благотворителна акция в подкрепа на младо семействоДоброволци от мездренските села в Искърското дефиле започнаха благотворителна акция в подкрепа на младо семейство с две малки деца от свогенското село Габровница, което е изгубило дома си след пожар преди няколко дни, съобщиха от община Мездра.

Къщата, в която са живеели Радостин Лалов и Миглена Тодорова с децата си и родителите на двамата, е изгоряла напълно в пожара и не подлежи на възстановяване. Семейството спешно се нуждае от средства, за да купи друга къща, в която да се подслони. Сумата, която е необходима, но семейството няма, е около 35 000 лева. Разкрита е банкова сметка за дарения.

В благотворителната кампания, започната в социалните мрежи в помощ на семейството, ще се включат доброволците от Клуб "БМЧК и Приятели на Искърското дефиле" при Средно училище "Св. Климент Охридски" в Зверино.

Те ще поставят 10 кутии за събиране на дарения в селата Зверино, Игнатица, Оселна и Елисейна. На 14 февруари младите червенокръстници ще организират благотворителен базар в подкрепа на бедстващото семейство.

Към благотворителната кампания вече са се присъединили собственикът на хранителни магазини Пламен Йорданов от села Оселна и общинската съветничка Венета Петрова, както и кметството в Зверино. Семейството ще получи първоначална помощ от хранителни продукти, дрехи, перилни препарати и други стоки от първа необходимост, допълват от община Мездра.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova