Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

В навечерието на своето пълнолетие Никол от СУ Вичо Грънчаров намери и върна пенсията на възрастно семейство

15.11.2023

В навечерието на своето пълнолетие Никол от СУ Вичо Грънчаров намери и върна пенсията на възрастно семействоДен преди да навърши 18 години, Никол Йорданова Иванова от СУ „Вичо Грънчаров“ направи подарък не на себе си, а на възрастно семейство от Горна Оряховица. Момичето намери и върна загубената им пенсия, а добрият пример бе откроен с благодарствено писмо от шефа на РУП главен инспектор Мариан Лонгинов.

Около 15 часа на 13 ноември Никол пресичала пешеходната пътека пред Общината и забелязала в краката си прозрачен плик с пари. Момичето вдигнало плика и се озърнало за някой наоколо. Попитало двама души пред Общината дали не са забелязали кой е пресичал наскоро, но те не били обърнали внимание. Тогава Никол се върнала към Полицията, за да предаде парите там. И докато разказвала на дежурните какво се е случило, изброили парите – оказали се 520 лева. Започнали да попълват приемателен протокол и в това време в Районното влязъл разтревожен възрастен мъж. Притеснено той започнал да обяснява, че загубил пенсията на жена си. Била в найлоново пликче, което явно е паднало от якето му, докато бъркал по джобовете. Като го поразпитали още малко, полицаите преминали към щастливата развръзка за човека и му дали плика с парите.

„Изказваме своята благодарност за прекрасната постъпва и високия морал на вашата възпитаничка и ви молим нейното добро дело да стигне до знанието на всички във вашето училище. Поздравяваме родителите и учителите на Никол, че са изградили у нея морални ценности“, се казва в благодарственото писмо на гл. инспектор Мариан Лонгинов до ръководството на училището.

Въобще не съм се колебала какво да правя с парите. Единствената ми дилема беше дали да ги оставя на портала в Общината, или да сляза до Полицията. Реших, че все пак е редно да ги предам в Полицейското управление. Не мисля, че съм направила кой знае какво, смятам това за напълно естествено, разказва Никол.

На 14 ноември дванадесетокласничката на СУ „Вичо Грънчаров“ навършва пълнолетие. Тя е математическата гордост на своето училище със 100 точки от външното оценяване в X клас. Заляга здраво на математиката, защото иска да учи инженерна специалност в някой софийски университет, след като завърши училище.

Честито пълнолетие, ти си наша гордост и вярвам, че си прекрасен пример за всички ни, поздрави я директорката Нели Атанасова, която веднага подготви и заповед, за да запознае цялото училище с доброто дело на Никол.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova