Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци от Г. Оряховица се притекоха на помощ на бедстващите след наводнението в Карловско

22.09.2022

Доброволци от Г. Оряховица се притекоха на помощ на бедстващите след наводнението в КарловскоСТАНАЛИЯТ ПОПУЛЯРЕН КАТО ДЯДО КОЛЕДА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ГЕОРГИ СИМЕОНОВ И ШЕСТИМА ДУШИ ОТ ДОБРОВОЛНО ФОРМИРОВАНИЕ „Раховец“ в железничарския град подадоха ръка на хората, останали без домове след наводнението в Карловско. Те отидоха да помагат за разчистването на къщите от тинята и за справяне с огромните материални щети в село Богдан.

Георги пристигнал още на 6 септември и от тогава до днес не спира да оказва подкрепа на нуждаещите се. Планира тазгодишната му благотворителна кампания за Рождество Христово да е с кауза именно за сънародниците ни от Богдан.

Представителите на горнооряховското доброволно формирование са дошли тази седмица в селото. Смелите мъже са оборудвани с нови облекла, колички, лопати, ръкавици и още при пристигането си са получили и първите задачи от създадения на място координационен център.

„Щетите, нанесени от наводнението, са изключително големи. В селото живеят предимно възрастни хора, но никой не се оплаква. Всеки прави каквото може, но наистина има голяма нужда от помощта на доброволците от цялата страна. И ние ще помагаме с каквото можем на хората, но възстановяването ще отнеме много време“, споделят доброволците от общинското формирование „Раховец“.

„Много мъка видях през тези дни. Хората буквално са загубили голяма част от живота си и имат нужда от всичко – дрехи, обувки, одеяла, най-вече от строителни материали. Нека подадем ръка и им помогнем“, призовава Георги.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova