Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Фондация Ген. Протогеров благотворително реновира спортна зала

21.06.2022

Фондация Ген. Протогеров благотворително реновира спортна залаПоредната си благородна акция успя да осъществи екипът на великотърновската Фондация „Ген. Протогеров“. Доброволците реновираха изцяло тренировъчната зала на спортния клуб по таекуондо в Горна Оряховица и изградиха рехабилитационна зала в съседно помещение. Там са поставени необходими уреди за възстановяване и масажна маса. Вече има назначен рехабилитатор, който изпълнява лечебна физкултура, лечебни масажи, стечинг, кинезотейпинг и изследване обема на движение в ставите на мускулния дисбаланс. Съблекалните и санитарния възел в залата също са отремонтирани със средства по проекта.

Нужен е и уред за раздвижване тялото на пациента, известен като „Клетка на РОШЕ”. Неговата стойност е 3000евро. Председателят на фондацията Георги Радев призовава всеки, който желае и има възможност да помогне, да се свърже с екипа на „ Ген. Протогеров“ и да съдейства за осигуряването на това съоръжение.

„Искаме да помогнем на деца от социално слаби семейства, които нямат възможност да си плащат тренировките или имат двигателни проблеми и са им нужни някои от изброените физиотерапии. Фондацията ще поеме техните разходи за дейностите в клуба“- каза за Общинско радио Велико Търново Георги Радев.

Проектът е на стойност 15 хил.лв. и се финансира с помощта на благотворителния базар „NATO Charity Bazar” в лицето на националния представител за България Йорданка Петева. Базарът се организира ежегодно, а събраните средства се предоставят на фондации, които представят проектите си за благотворителност.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova