Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Десетки откликнаха на апела за помощ и дариха кръв на родилката, паднала от четвъртия етаж на болницата в Горна Оряховица.

13.05.2020

Десетки откликнаха на апела за помощ и дариха кръв на родилката, паднала от четвъртия етаж на болницата в Горна Оряховица.Инцидентът стана на 10 май. Два дни по-рано бременната в петия месец Десислава Бончева била приета в АГ отделението. След преглед лекарите установили, че плодът е мъртъв и трябва да се предизвика раждане. На жената била включена система с окситоцин, за да бъдат предизвикани контракции, като гинеколозите са я наблюдавали през няколко часа.

В неделя около обяд обаче пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение сигнализират за инцидент - млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ. 29-годишната Десислава била откарана в тежко състояние в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново с множество травми по цялото тяло - счупен таз, фрактура на челюстта,фрактура на глезен, гръдна травма, хемопневмоторакс, травма на черен дроб, счупени гръдни и лумбални прешлени, съобщи местният в."Борба".

Младата жена веднага била вкарана в операционната, където претърпяла животоспасяваща операция, а майка й Петранка Спасова призова за кръводарители, тъй като Десислава се нуждае от непрекъснато кръвопреливане.

На апела й са се отзовали десетки добри хора.

"Благодаря за всички, които станаха кръводарители за дъщеря ми. Безкрайно сме ви признателни и вярвам, че Бог ще ви възнагради за добрината. Засега необходимата кръв е набавена. Има повишение на хемоглобина. Молим се да оздравее. Счупванията са толкова много, че ще е нужно дълго възстановяване", заяви Петранка Спасова.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova