Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

В община Горна Оряховица осигуряват топъл обяд на близо 1000 пенсионери, бедни и болни

08.12.2022

В община Горна Оряховица осигуряват топъл обяд на близо 1000 пенсионери, бедни и болниЦелевите групи са хора и семейства без или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тях и не получават подкрепа от близките си. Подкрепа ще се предоставя и на хора, изпаднали в затруднено положение в резултат на природни бедствия, пандемии и др. форсмажорни обстоятелства, с оглед овладяване на възникнали извънредни ситуации в страната.

669 заявления от кандидати за потребители са постъпили в Общината към 30.11.2022 г. Дирекция „Социално подпомагане“ извърши проверка на всички подадени заявления и отрази принадлежността към целевите групи по програмата за 520 лица. Вече е създадена организация за доставка на приготвената храна до регистрирани по Закона за храните щандове в пенсионерските клубове по населените места. В Горна Оряховица пунктовете са три и се намират в клуба на инвалида, клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва и пенсионерски клуб „Железничар“ на гарата. Необходимо е одобрените потребители от Горна Оряховица да се обадят на телефон 0879 115 635, за да заявят в кой от трите пункта ще получават обяда си.

ЛЕЖАЩО БОЛНИ И ТРУДНОПОДВИЖНИ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ С ТЕЛК ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ХРАНАТА В ДОМОВЕТЕ СИ. Топлият обяд ще се предоставя само в работни дни. В менюто ще има супа, основно ястие, хляб и веднъж в седмицата десерт. По проекта за топъл обяд Община Горна Оряховица има капацитет да предоставя храна на още 280 потребители. От януари 2023 г. ще бъде направен нов прием на документи, тъй като предстои да се вдигне прагът на бедност, който е определящ за допустимостта на потребителите. Тогава и част от неодобрените към момента потребители могат да попаднат сред одобрените.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova