Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Българско семейство с 13 деца се нуждае от дърва за зимата

Author: Милостив | 28.11.2017

Българско семейство с 13 деца се нуждае от дърва за зиматаВ старозагорското градче Гурково живее семейството на 50-годишният Иван и 47-годишната Цанка Палови с 13 деца. 3 от децата вече не живеят с родителите си. Преди това всички живеели в с. Кънчево, в малката къща на майката на Цанка. Пренесли са се в по-голяма къща в Гурково по покана на бизнесмен, който осигурил и работа на Иван.

Най-голямата сестра - Еленка, се е омъжила и има свое дете. Най-големите момчета са останали в старата къщичка в Кънчево, където работят, и помагат на своите родители в отглеждането на по-малките братя и сестри в семейството.

Общият месечен бюджет в семейството е 1 300 лв. Бащата печели 1 000 лв., а майката взима 300 лв. майчински. Запоследно тя е работила като икономист в кънчевската земеделска кооперация, но през 2006 г. е спряла, за да може да гледа децата.

Иван и Цанка успели някак да спестят и нещо, с което възнамерявали да завършат строителни дейности по къщата в Гурково. Но миналата година 9-годишният тогава Димитър се разболял тежко, наложило се да му бъде правена операция за вадене на камък от бъбреците в „Пирогов“ и малкото им спестявания бързо били изхарчени.

Това семейство е едно от редките многолюдни български семейства, които буди благодарност и дори възхищение, тъй като не са малко семействата, които биха желали при по-благоприятни обстоятелства също да имат повече деца.

Някои биха се запитали как Иван и Цанка успяват да отглеждат своите деца. И разбира се, отговорът е, че съвсем не им е лесно, въпреки че не са от онези, които биха се молили за помощ: „Не сме цигани, че да чакаме на подаяния, до сега не съм тръгнала с протегната ръка по институциите, нямам и такова намерение...", отговаря Цанка на въпрос очаква ли помощ от институциите.

И все пак, макар и да не търси и моли за помощ, многолюдната фамилия би се зарадвала на подкрепа - дърва за огрев и помощ при плащането на тока през зимата.
Който може да помогне на семейството с огрев за зимата, може да се свърже с Цанка за уточнение - 0890573250.


News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info