Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

21 формации се обединиха в каузата да помогнат на Борил и Яница

23.11.2018

21 формации се обединиха в каузата да помогнат на Борил и Яница 21 формации се включват в благотворителния концерт „Ангели за надежда“, който ще се проведе днес, 23 ноември, от 18 часа в зала „Дружба“. Инициатор на концерта е Фолклорен клуб „ Славяни“ Хасково. Община Хасково предоставя залата за събитието.

За да помогнат са събирането на средства за двете хасковски деца Яница и Борил в зала „ Дружба“, ще пеят и танцуват фолклорените клубове: „Славяни“ , „Веселие“ , „Воденица“ ,„Любители на фолклора“ , Танцов клуб 7/8 Б, „Настроение“ и „Дива“ от Хасково, „Пъстро хоро“ от Кърджали. В концерта се включват и ​ вокалните групи : „Зора Зорница“, „Славяна“ „Южняче“ , Детска група „Тракия“ от Димитровград. В помощ на дмете деца участват още: групата за народни хора „Тракия“ и Танцов клуб „Ритъм“ от Димитровград, Ансамбъл „Златна Тракия“, Балетна формация „Рона“ , Балет „Тангра“, Клуб по спортни танци „Хасково“, Мажоретен състав към Младежки център гр. Хасково, Танцов клуб– гр. Хасково, Танцов състав „Тракийци“ – с. Радиево

Друга благотворителна акция, инициирана в детските градини, вече приключи. В нея малчуганите са събирали капачки от пластмасови бутилки. Вчера те бяха предадени в общината и дадени за рециклиране. Събраната сума от предадената пластмасата е 210 лева, тя ще бъде разделена на две и преведена по сметките на 6-месечния Борил Янков и 12-годишната Яница. И за двете деца в момента вървят кампании за набиране на средствата в помощ на лечението им.

6-месечният Борил страда от болест на Хиршпрунг, която засяга тънките черва. Досега Борил е претърпял няколко операции, нуждае се от специална храна. Лечението на бебето продължава. Яница е на 12 години и се лекува от онкологично заболяване.

Пропуски за концерта могат да бъдат закупени пред зала „ Дружба“ преди събитието.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova