Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дариха интерактивен магичен под на хасковски дневен център

15.06.2022

Дариха интерактивен магичен под на хасковски дневен центърДневният център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Хасково разполага с интерактивен магичен под, съобщават от общината.

Това е уникален образователен инструмент. Изображението, показано на пода, създава виртуален „интерактивен под“, на който децата от предучилищна и училищна възраст могат да изживяват невероятни приключения, от физически игри и забавления до познавателно образование във всички области на знанието.

Вълшебният килим като интерактивен инструмент за прожектиране дава широк спектър от възможности за използването му в различни пространства и области. Става сливане на забавление, образование и рехабилитация във всички дидактически, терапевтични и социални области.

Интерактивният под е инструмент за ефективна рехабилитация. Представените игри коригират, стимулират изкривеното възприятие, подобряват двигателните функции, въвеждат соматогнозия (ориентация по диаграма на тялото) и ориентация в пространството, както и дават възможност за регулиране на емоциите и изразяването им. Използването на интерактивната система насърчава детето да действа независимо и да побеждава различни нива на трудност.

Интерактивният под е поредно дарение от Национален фонд „Св. Никола“ в София след няколкократни такива за децата от Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Хасково, проведени по различни поводи – Коледа, Великден, Първи юни и други. Стойността на дарението е в размер на 10 920 лв.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova