Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Изгоря къщата на дядо Тодор, изграждана 3 поколения

Author: milostiv.org | 23.07.2018

Изгоря къщата на дядо Тодор, изграждана 3 поколения Дядо Тодор е от Хасково. На 71 години е и с 92 % увреждания. До 1-юни, Денят на детето, пенсионерският му живот протичаше, доколкото може да се каже, обичайно. В този радостен за много деца ден за него беше белязан с трагично начало в живота му, след като изгоря по-голяма част от къщата и имуществото му.

След като е оставил телевизорът включен, дядо Тодор слязъл в двора на дома си, за да полее цветята. Изминали около 20 мин. и изведнъж забелязал как от прозорците се издигат пушеци от дим. Като влязъл в къщата си, едва не припаднал от задушаването.

Уплашен от случилото се, извикал към съседите си за помощ да се обадят на Пожарната. Те вече били видяли всичко и се били обадили. Но закъснението, с което дошли пожарникарите, дало време на огъня да погълне цялото имущество на дядо Тодор. Освен закъснението пожарните били с недостатъчно количество загасителна течност, неподходящи маркучи за сериозноостта на пожара. При това трябвало да се чака по-специализирана машина да дойде от Пловдив.

Останала без покрив, изгорялата къща се пълнела с вода след всеки дъжд. Преди няколко седмици след дъждовете дядо Тодор с негов приятел изкарвали насъбралата се вода от първия етаж, която по думите му достигала до кокалчетата на глезените.
Заради пожара на дома му дядо Тодор получи „еднократна помощ при бедствия и аварии“ от АСП-Хасково. Помощта се оценява на 300 лв. Други подпомагания не е получавал. Получил е предложения от фирми да почистят и построят нов покрив за 15-20 хил. лв.

В момента дядо Тодор живее в дома на сестра си. А семейството му се е разцепило, жена му и дъщеря му живеят при родителите на жена му. Съкрушен е от случилото се, защото това е домът, граден от 3 поколения в неговия род. И сега той не знае как може да се възстанови всичко това. Неговите съседи и познати го убеждават да има надежда и да вярва, че лека-полека ще се оправи. И че ще се намерят хора, които да го подкрепят. И ние може да бъдем някои от тези хора.

Дарителска банкова сметка на дядо Тодор в Юробанк за подкрепа и възстановяване на покрива на къщата му:
IBAN: BG70 BPBI 7926 4081 2458 01
BIC: BPBIBGSF

Телефон за контакт с дядо Тодор - 0878770182.Удостоверителни документи за трагедията на дядо Тодор:

a. Бележка от РСПБЗН:
.

b. Дарителска банкова сметка:
.

c. ТЕЛК:
.

Picture: milostiv.org

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova