Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Кампания помага на деца и семейства в нужда в Хасковско

24.03.2023

Кампания помага на деца и семейства в нужда в ХасковскоПрез последните 11 години българският клон на организацията „Надежда и домове за децата“ успешно подкрепя деца и семейства у нас. За този период изоставените бебета в България от над 1 000 намаляват до под 100 за 2022 година. Намалелият брой изоставени деца доведе и до затваряне на Домове за медико-социални грижи, включително в Хасково, от 32 през 2010 година до 4 в момента.

Стабилен партньор на „Надежда и домове за децата“ в Хасковска област е сдружение „Шанс и закрила“. Хасково бе домакин на кръгла маса, която обсъди подобряване на взаимодействието в процеса на предоставяне на приемна грижа като алтернатива на настаняванията на деца в специализирани институции.

Както Haskovo.info писа, „Надежда и домове за децата“ дари лаптопи на ученици в Хасково, които нямаха устройства за наложилото се дистанционно обучение в условията на COVID-19. Направено бе и дарение на дрехи и обувки, домакински пособия, предмети за бита от първа необходимост, които в сътрудничество с „Шанс и закрила“ бяха разпределени между семейства в криза в месеците на пандемията.

На конференция в София „Надежда и домове за децата – клон България“ представи дейностите си, които помагат на семействата да отглеждат децата си у дома, а не в институции. Целта ни е през следващото десетилетие, да разпространим модела от България в повече държави в света и на всички континенти“, споделя Марк Уодингтон, главен директор на „Надежда и домове за децата“ – Великобритания.

Ще бъдат обсъдени и ефективни решения как да се използва ресурсът на свободните приемни семейства в България и как да се подобри достъпът на децата с увреждания до алтернативни грижи.

В момента тече кампания за набиране на средства за 14 деца от семейства в криза, включително в Хасково. Средствата ще бъдат използвани за консумативи и материали за бебета, закупуване на дърва за огрев, осигуряване на дрехи, учебни помагала, покриване на инцидентни разходи.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova