Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Мъж пострада, за да спаси възрастна жена от огъня

14.04.2021

Мъж пострада, за да спаси възрастна жена от огъняМъж пострада, за да спаси възрастна жена от огъня при пожар в Любимец. Според съседите ако Цветан Гюров не се беше намесил, жената е нямала шанс да оцелее.

Историята започва рано сутринта в събота, когато Цветан, който работи в Любимец и живее там на квартира, излиза на терасата, за да изпие сутрешното си кафе. Забелязва, че на метри от него има огромен пушек. Първоначално решава, че някой е запалил отпадъци, но след като се вглежда внимателно става ясно, че на метри височина се издигат огнени езици. Веднага тръгва натам и по пътя подава сигнал на тел. 112.

Вече на място той вижда сина на жената, който казва „Майка изгоря!“. Цветан обаче забелязва възрастната почти неподвижна жена паднала до вратата на втория етаж на горящата къща и тръгва да я вади.

„Огънят излизаше вече и от двата етажа на къщата, покривът гореше и падаха керемиди, но прецених, че има шанс да я спася“, разказва днес Цветан. Той разчиства пътя си по стълбите с крака, за да стигне до жената и успява да я спаси. Докато се бори със стихията изгаря ръката си на парапета на къщата. До седмица ще се оправи, няма страшно, казва той.

На място пристигат няколко противопожарни автомобила и изливат около 40 тона вода, за да загасят огъня. Причина за него вероятно е печката на дърва, която след пожара е паднала в мазето, тъй като подовете са изгорели. Съседи освобождават кучето, което е вързано на метър от пламъците. Спасената жена е добре, не e пострадала от огъня, но е била настанена в болница за няколко дни. Днес е в друго жилище на близки.

А Цветан не се чувства герой. Смята, че всеки на неговото място би трябвало да постъпи по същия начин.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova