Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Ученици от „Климент Охридски“ дариха хляб на 150 човека на патронния си празник

25.11.2020

Ученици от „Климент Охридски“ дариха хляб на 150 човека на патронния си празникУченици от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ дариха тази сутрин хляб на 150 човека, ползващи услугите на Домашния социален патронаж. Това става на патронния празник на училището.

Учениците от клуб „Климент Доброволци“ и 7 В клас организираха поредица от благотворителни работилници под наслов „Замесете се с нашата кауза за раздаване на хляб на хора в нужда!“. В три дни децата се учиха да приготвят хляб като преминаваха през всички стъпки на познанието – от уроците на житото, магията на брашното, сплотяващата сила на кваса, наричането за добруване до топлината и притегателната сила на споделянето на трапезата. По време на благотворителните работилници бяха предлагани ръчно изработени картички на стойност 1 лев.

В мисията на децата се замесиха пекарна „Хрупкава коричка“ и Домашния социален патронаж на община Хасково. Децата са дали на пекарната 120 лв. от събраните пари за приготвянето на 150 хляба. Останалите средства са разпределени на три магазина в Хасково, където продавачките да раздадат хляб на нуждаещи се.

По време на Климентовите дни от 17 до 25 ноември се проведоха още изложба с рисунки на тема „Училище любимо“ и „Аз творя“, конкурс за презентации „Познатият и непознат Климент“, математически маратон в 5, 6 и 7 клас, изложба с математически модели на тема „Тела“, спортни турнири по волейбол и футбол, както и Ден на ученическото самоуправление.

25 седмокласници получиха званието Достоен ученик за отличен успех. Климентовата награда за ученик е за Инна Кънчева от 7 А клас, а отличието за учител е за Ивелина Шумакова, която е преподавател по математика и информационни технологии.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova