Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Димитровградчанин отново разчита на добри хора, за да се лекува

Author: dimitrovgrad.bgvesti.net | 26.08.2015

Димитровградчанин отново разчита на добри хора, за да се лекува С молба за помощ се обръща към жителите на Димитровград, Общината и България тукашно семейство.

Илиян Станев страда от тежко заболяване, диагнозата е „Малкомозъчна артериовенозна малформация/ Вермис и дясна малкомозъчна хемисфера“ . Претърпял е две интервенции, а според лекарите, за да завърши успешно лечението е нужна и трета. За нея трябват 21 600 лв. В момента семейството разполага с 10 000 лв. от Здравната каса. Не ни достигат 11 600 лв., пише в писмо до медиите Велислава Желязкова, която живее с Илиян.

"Уважаеми съграждани, познати и непознати хора, зная, че болките на всички ни са много. Трудностите – също. Но когато един млад човек е тежко болен, а той е баща на детето ти, а ти си в безизходица, най-първото нещо, за което се сещаш е да подириш помощ… Е, аз разчитам на вашата! И детето ми също! Ще бъда благодарна за всеки изпратен лев, защото зная, че той ще има цена – изкаран е с труд и е знак за истинско милосърдие. Предварително се прекланям пред тези от вас, които ще заделят от своите средства, за да помогнат на мъжа ми да живее, а на детето ми да има баща. Себе си оставям накрая…", споделя още Велислава. Цялото й писмо - вижте по-долу!

Надява се отново на помощта на хората с добри сърца, за да се събере нужната за лечението на Илиян сума.

Илиян има открита дарителска банкова сметка:
Райфайзен БАНК
Титуляр: Илиян Бойков Танев
BG85RZBB91551004817177
Отворено писмо от Велислава Миленова Желязкова, жител на Димитровград, ул. „Търново“

Обръщам се към вас с гореща молба – бащата на моето дете, Илиян Бойков Танев, на 35 години, страда от тежко заболяване. През 2014 г. бе поставена диагноза „Малкомозъчна артериовенозна малформация/ Вермис и дясна малкомозъчна хемисфера“ в Неврохирургично отделение на ВМА – София. Последва операция през м. февруари 2014 г. След операцията, която струваше 18 000 лв., ( 8 000 лв. от които Здравната каса ни върна след нейното извършване), настъпи подобрение. През юли същата година лекарите потвърдиха, че има нужда от повторна операционна намеса. Обявихме чрез отворено писмо дарителска сметка и през август, с помощта на всички познати и непознати, които ни подадоха ръка в този труден момент, и възстановените пари от здравната каса, бяха събрани необходимите за това средства. Втората операция бе извършена през февруари 2015 г.

След временното подобрение, лекарите ни съобщават, че има необходимост от трета животоспасяваща операция, която трябва да се направи своевременно. За това са необходими 21 600 лв. В момента семейството ни разполага с 10 000 лв. от Здравната каса. Не ни достигат 11 600 лв.

Защо се обръщам за помощ отново към вас, мили хора? Аз съм на 27 години. Имам син на 8 години. Работя като шивачка в частна фирма, където не получавам висока заплата. Изплащам ипотечен заем. Съпругът ми не работи от няколко години поради тежкото си заболяване. Моето семейство също не разполага с кой знае какви финансови средства. Разчитаме само на помощта от майката на съпруга ми. Но необходимите за операцията средства не сме в състояние да съберем – близките ни също не са заможни хора.

Уважаеми съграждани, познати и непознати хора, зная, че болките на всички ни са много. Трудностите – също. Но когато един млад човек е тежко болен, а той е баща на детето ти, а ти си в безизходица, най-първото нещо, за което се сещаш е да подириш помощ… Е, аз разчитам на вашата! И детето ми също! Ще бъда благодарна за всеки изпратен лев, защото зная, че той ще има цена – изкаран е с труд и е знак за истинско милосърдие. Предварително се прекланям пред тези от вас, които ще заделят от своите средства, за да помогнат на мъжа ми да живее, а на детето ми да има баща. Себе си оставям накрая…

Тази молба, разбира се, ми коства много: страх от неразбиране, равнодушие, омаловажаване на чуждия проблем… Всяко от проявените чувства ще има основание. Но не за мен! Все пак, събирам смелост, за да се обърна с молба за помощ, защото зная, че по света има много добри и състрадателни хора. Аз съм ги срещала. Зная силата на това чувство. И се надявам пак да се случи!

Оставаме с надеждата да ни потърсите: Илиян, Велислава и Ивелин. И предварително ви благодарим!

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova