Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

DMS помощ за Ели в борба с тежките болки

20.05.2020

DMS помощ за Ели в борба с тежките болкиИзследванията установяват периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначния стълб. След няколко месеца е оперирана в Лондон от специалист в областта, но за съжаление болката не е намаляла.

Година и половина след операцията Елена продължава да живее в агонизираща болка, не може да стои права повече от 10 минути, изпитва схващане, замаяност, слабост и главоболие. Проведени са многобройни хоспитализации за овладяване на болката, приема силни болкоуспокояващи, включително морфин – без резултат.

В свое становище лекуващият лекар на Елена заявява, че възможностите за консервативно лечение са изчерпани, затова препоръчва лечение със стволови клетки с цел, водеща до подобряване на състоянието.


„Мили хора, казвам се Мартина и съм горда, че съм сестра на едно смело и борбено момиче, на едно момиче-истински воин! На Ели….нашата Ели.?‍?‍?‍?
Животът на Ели се преобърна само за ден!
Усмивката и щастието ѝ бяха отнети и на тяхно място, неканено се настаниха непрестанната болка и борба за живот.
Ели е на 34 год. и преди близо 2 години беше диагностицирана с Периневрални кисти на Тарлов в сакралната област на гръбначен стълб, след като неочаквано получи силни болки в кръста, краката и стъпалата с интензитет, непозволяващ ѝ да стане от леглото.
Заболяването е рядко и изключително коварно. Свързано е с огромни денонощни болки и унищожаваща радикулопатия, водеща в много случаи до пълна инвалидизация.
Поради сложността и деликатността на този вид интервенции, операции на кисти на Тарлов се извършват само от няколко неврохирурзи в световен мащаб.
С огромни усилия успяхме да осъществим контакт с един от тях и през август 2018, Ели беше оперирана в Лондон, като разходите по-скъпоструващата операция и престоя в клиниката, бяха поети изцяло от нашето семейство.
За съжаление извършената операция не доведе до подобряване състоянието на Ели. Времето е било от значение, но поради ограничения брой на неврохирузи в тази област, Ели не успя да се оперира по спешност.
Вече година и половина след операцията, тя продължава да живее с ежедневна агонизираща болка, невъзможност да стои права или седнала за повече от 10 минути, с неописуеми парещи усещания и схващания по цялото тяло, слабост, замаяност, главоболие. Болката е толкова силна, че не се влияе дори и от най-силните болкоуспокояващи медикаменти.
Офертата на клиниката е за 65 000 евро и за съжаление личните ни финансови възможности вече не достигат за покриването ѝ.
Вярвам, че с ваша помощ ще успеем да продължим лечението на Ели и всички заедно ще върнем отново усмивката ѝ!“

(Ели е 24 часа в денонощието на легло и състоянието ѝ се влошава! Шансът за лечение на Ели е в провеждането на терапии със стволови клетки в LIV hospital - Istanbul.)

Можем да помогнем на Ели с sms DMS ELENA на номер 17 777, или по банков път в ОББ:
IBAN: BG06 UBBS80 0210 2607 2940
BIC BG06 UBBSBGSF
Основание на превода: Дарение за DMS ELENA
Получател: Сдружение Български дарителски форум

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova