Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Българка се нуждае от спешно лечение след лекарска грешка в Канада

Author: БТВ | 08.01.2016

Българка се нуждае от спешно лечение след лекарска грешка в КанадаБългарка се нуждае от спешно лечение след лекарска грешка в Канада. Жената е частично парализирана, състоянието й се влошава всеки ден, а единственият шанс за живот е терапия, за която са необходими още 30 хиляди долара.

Ужасът за семейството на Капка започва преди 7 години. След рутинна операция на жлъчката в Канада състоянието на жената се влошава. Едва у нас докторите успяват да й помогнат, но жената вече е с тежки, животозастрашаващи увреждания.

„Имунната ми система рухна и оттам неврологично доста пострадах, докато най-накрая се откри, че имам менингитна бактерия в мозъка, която причинява тази парализа, ние не можехме да си представим, че всичко ще спре дотук и както канадските ни лекари ни увещаваха - "Ето инвалидният стол", "ще ви дадем медицинска сестра, която да се грижи за вас"”, сподели Капка.

В стремежа си да се възстанови, Капка се свързва с доктор от клиника във Флорида, където й гарантират, ако не пълно, то поне частично възстановяване.

„Надяваме се за чудо - да продължа да живея, да живея по-независимо, да не зависи семейството ми от медицинската сестра за чаша вода, да не завися от инвалидната количка”
, казва младата жена.

Капка е психолог с диплома от Харвардския университет. Омъжена е и има дъщеря. С помощта на близките и приятелите си в България успява да събере 50 от необходимите 80 000 долара. След дни лечението й започва, но трябват още средства.

„От ден на ден силите й западат, западат и вече губи състояние, през ден-два ни се обажда и казва: „Днес не можах да стана, молете се само да успея да издържа до 4-ти, за да отида във Флорида”, разказа баща й.

А мечтата и на Капка, и на семейството й е само да оздравее и да се върне отново в България, за да благодари на всички, помогнали й в борбата за живот.

Ако искате да помогнете с дарение можете да го направите на сайта на благотворителната кампания.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova