Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Момче на 8 се нуждае от помощ за изследвания в чужбина

Author: Милостив | 09.01.2018

Момче на 8 се нуждае от помощ за изследвания в чужбинаПреслав е на 8 години от Карлово. Момчето се е родило с високостепенна хидронефроза на десния бъбрек. След търсене на различни варианти за лечение сега е прието предложението за изследвания в университетската болница в немския град Хайлделберг, след които да се определи метод на лечението на Преслав. Цялата сума по изследвания и настанявания е 5115 евро.

След като разбират за заболяването на сина си, родителите на Преслав се обръщат за помощ първо към наши лекари в България. Следва първата операция в Пирогов, когато е на 2 месеца. Вместо подобрение след операцията се получава усложнение в отделителната му система заради задържането на урина в бъбреците. Родителите на Преслав се обръщат за помощ навънка.

2016 г., март месец, те посещават турска клиника в Истанбул. Тамошните лекари след проведените изследвания препоръчват отстраняване на бъбрека, защото почти бил атрофирал. Родителите на момчето не избързват с крайното решение, а търсят да чуят второ мнение.

Във Виена миналата година, март месец, е направена поредна консултация със специалисти във връзка със заболяването на Преслав. От Виена препоръките са да не се бърза с оперативни намеси, а само да се следи състоянието на бъбрека. Там предписват диети, като предупреждават, че е възможно бъбрекът сам да спре да функционира. Родителите на момчето не спират до тук.

В университетската болница в Хайлделберг, Германия, е последната спирка на родителите до момента. Там те са изпратили всички медицински документи и от предходните изследвания. Оттам са им поискали да се направят нови изследвания и диагностика, след които може да се определи лечение за Преслав.

До момента родителите на момчето - Христо и Красимира Минкови, са се справяли с всички сметки, дори до момента условията за живот на Преслав са достатъчно добри, за да бъде в приемливо състояние. Но родителите му вече изпитват трудности със сумата от 5115 евро за изследванията в Германия. Утешителното в случая е, че вече са събрани около 4 000 лв. А ние бихме могли да им помогнем в събирането на останалите 6 000 лв. от сумата за здравето на Преслав.

Дарителска банкова сметка за лечението на Преслав в УниКредит Банк:
IBAN: BG46UNCR70001523142033 (лв.)

Телефон за контакт с майката на Преслав - 0878533446.

Удостоверителни документи за здравословното състояние на Преслав:

1. Дарителска банкова сметка:
,

Останалите документи могат да бъдат видяни във фейсбук страницата с благотворителна кампания на Преслав.

Source:
Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova