Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Пет момиченца дариха косите си на онкоболни

30.01.2019

Пет момиченца дариха косите си на онкоболни Пет малки момиченца доказаха колко много доброта може да се крие в техните сърчица. Те отрязаха косите си, за да ги дарят на онкоболни деца.

Инициативата започва от едно семейство с две дъщери. Михаела от 1.а клас и Станимира от 5.б клас са от ОУ „Св. Кирил и Методий“ Карлово. По съвет на тяхната майка те решават да помогнат на някое болно дете, като отрежат и дарят косите си. Добротата не спира до тях. Още три момичета от тяхното училище - Боряна, Поля и Нели, взимат същото страхотно решение да помогнат.

Малките момичета показват колко малко можеш да направиш, за да получи някой много повече. Една усмивка повече, едно щастие отгоре или една красива перука.

"Аз не го направих, за да подражавам на някого или защото е модерно, а защото искам да даря усмивка на някое детенце. Когато виждам усмивките по лицата на хората, и аз съм щастлива", сподели Нели от 9. клас пред ПБ Новинар.

Майката на Станимира и Михаела поела задачата и намерила перукерка в София, която ще изработи от косите на момичетата две перуки. Така тези, които имат нужда, ще могат да се възползват, плащайки само изработката, а косите се даряват.

Директорът на ОУ „Св. Кирил и Методий“ Доньо Тодоров споделя, че е горд и се радва, че ученичките са напомнили на възрастните какво значи да даряваш щастие и усмивки.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova