Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Над 4 хил. лв. в жълти стотинки събраха деца от Каварна в помощ на малкия Теди

13.03.2019

Над 4 хил. лв. в жълти стотинки събраха деца от Каварна в помощ на малкия ТедиУченици от 8 „А“ клас в Професионална земеделска гимназия „Кл. А. Тимирязев“ събраха 4 227,18 лв. от благотворителната инициатива за събиране на жълти стотинки в помощ на малкия Теодор Пиндиков.

Припомняме, че осмокласниците се вдъхновили от националната благотворителна акция “Жълти стотинки”, чрез която се събират монети от 1, 2 и 5 ст. в пунктове в различни градове и всяка година парите от акцията отиват за обзавеждане на детски болнични стаи, закупуване на играчки и апаратура за лечебни заведения, построяване на детски площадки. Учениците решили, че със събраните стотинки е по-добре да се помогне на 2-годишния Теодор Пиндиков от Каварна, който претърпя тежка черепно-мозъчна операция. За възстановяването му е нужна рехабилитация, за която са нужни над 1000 лв на месец. Впоследствие децата решили да направят инициативата градско събитие, а мотото е „Деца помагат на дете”.

В рамките на кампанията бяха поставени 48 пункта за събиране на монети от по 1,2 и 5 ст. в Каварна и 8 в Шабла. Жълти стотинки дариха както жители на Каварна, така и на Шабла, Балчик, Горна Оряховица, Велико Търново и Варна, подкрепа за инициативата на децата от крайморския град дойде чак и от далечна Германия.

На 8 март с голям букет учениците са дарили средствата на майката на Теди и ѝ засвиделстваха, че не е сама в битката за живота и здравето на детето си.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova