Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Десетки помогнаха на бездомния Митко от Килифарево

26.01.2018

Десетки помогнаха на бездомния Митко от КилифаревоОт 15 години Димитър Каковски от Килифарево няма дом, а в навечерието на коледните празници бе изгонен о от селескостопанската постройка, в която беше намерил временно подслон, и на прага на най-студените месеци остана без покрив. Благодарение на десетки хора, трогнати от неговата съдба, днес Митко вече има фургон, топла храна и дрехи, с които ще преживее зимата по–спокойно.

За да се препитава, мъжът помага на възрастни хора в Килифарево. Сам той разказваше, че получава тежки епилептични припадъци и няма пари за лекарства. Самотен и отчаян, той спешно трябваше да намери подслон на друго място.

Димитър Каковски: "Аз стоях на прага на смъртта, 15 години умирах на улицата, на кого ли не се молех. Спя върху един стол, паля огън. Лягам да спя, а на сутринта ей толкова сняг върху мене. Не мога да разбера - настанявам се някъде, идва Коледа, зимата ме изхвърлят!"

Тежката съдба на Митко трогна десетки, които веднага му донесоха топла храна, дрехи и надежда за празниците, че скоро ще има покрив.

Димитър Каковски: "Дадоха ми надежда, че животът ми ще се промени. Донесоха ми консерви, продукти, тука ми дават комшиите. За Коледа една жена от тука ми изпекоха баница!"

Месец по-късно благодарение на добри хора Митко вече има и фургон, в който ще изкара зимата спокойно и на топло.

Димитър Каковски: "Искам да благодаря на цяла България. Най-после повярвах, че още в тая държава има съвестни хора!"

Димитър Събев – кмет на град Килифарево: "Ще му помогнем и с негови усилия, той е много работлив, ще добие и нормален вид фургона."

Митко ще получи и финансова помощ, с която да плати здравните си осигуровки и отново да се яви пред ТЕЛК комисия, за да получава пенсия заради заболяването си.

Димитър Събев – кмет на град Килифарево: "Със социалните служби е осигурена социална помощ на Митко, с която ще бъдат платени здравните му осигуровки и ще преактуализираме през ТЕЛК."


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info