Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Т.А Българи-Кипър и Милостив проведоха широка благотворителна кампания в помощ на бедните

Author: Милостив | 07.02.2018

Т.А Българи-Кипър и Милостив проведоха широка благотворителна кампания в помощ на бедните В края на 2017 г. нашите сънародници от Кипър пожелаха да направят нещо добро за наближаващите Рождественски празници. Понеже в предишните години вече бяха събирали дрехи и др. непотребни вещи за нуждаещите се техни братя и сестри в България, решиха да продължат традицията.

Главен организатор на благотворителната акция е Т.А „Българи-Кипър”. Главен партньор и посредник е сдружение „Милостив”. Транспортирането на дарението от Кипър до България беше осъществено с любезното съдействие на Стоян Китов, собственик на фирма „Евро Транс” .

За 2-3 седмици на острова бяха събрани най-различни дрехи и обувки за малки и големи. С голяма радост деца и родители се включиха в кампанията с мисълта, че ще могат да зарадват хора в нужда от родината си. Общият обем на даренията достигна близо 3 куб. м. или 55 кашона с различна големина.

Веднага, щом пристигна до сдружение „Милостив”, клон Пазарджик, представител на сдружението започна да разпределя даренията според нуждите на бедните хора от областта, като делението беше: първо, за жители от града, след което и за жители от с. Карабунар.

В града със запазени дрехи и обувки бяха зарадвани бездомници; майки с деца; една самотна майка, отглеждаща двете си деца сама; един млад човек, пенсиониран по болест. Всички те изразиха своята благодарност и признателност за облеклото и обувките, които получиха даром.

В село Карабунар беше пренасочена по-голямата част от дарението – над 40 пълни кашона с дрехи, обувки и др. вещи. Междувременно дарители от град Пазарджик узнаха за благотворителната акция и изразиха своето желание да се включат: така обемът беше попълнен с повече от 4 големи торби с дрехи и детски храни.

В селото местният градоначалник предостави помещение, в което да се реализира даряването за нуждаещите се местни хора, и всячески подпомагаше дейността на посредниците за разпределението на вещите. Бяха зарадвани с хубави дрехи и обувки повече от 20 майки с деца, семейства; също така имаше и тинейджъри, които намериха своите нови дрехи. Съпричастна на кампанията жена беше приготвила пликчета с лакомство за децата, които присъстваха на събитието. Накрая хората благодариха за дарението на дарителите и си пожелаха здраве и по-добри дни.


Снимки от даренията:

1. В Пазарджик:
, , , , .

2. В Карабунар:
, , , , , , , .

Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova