Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дарения от котленско бяха предоставени в село Каравелово

03.10.2022

Дарения от котленско бяха предоставени в село КаравеловоБус с дарения от първа необходимост потегли вчера от Котел за село Каравелово. След призив на Община Котел за помощ към пострадалите села, първи в кампанията за набиране на дарения се включиха жителите на село Медвен. Въпреки, че селото е едно от най-малобройните по население селища в общината, двадесет и трима негови жители дариха 17 кашона с храни и консумативи от първа необходимост за бедстващото село. Десетки жители на Котел също се включиха в кампанията кой с каквото може.

След като буса беше натоварен, шофьорът от БКС- Котел, придружен от служители на Община Котел пристигнаха в събирателния пункт в Каравелово. Така даренията изпратени от котленци и медвенци с големи сърца пристигнаха и бяха предадени на длъжностни лица, които на свой ред ще разпределят даренията сред пострадалото население.

И вчера в Каравелово почистването на пострадали от бедствието къщи продължаваше. Доброволци участваха в разчистването на образувалите се купища от наноси и тиня, а гледката беше покъртителна.

В тази връзка, кампанията на Община Котел в помощ на пострадалите от наводненията в карловско продължава. Желаещите могат да дарят продукти и стоки от първа необходимост за хората като: легени, кофи, мопове, почистващи препарати, работещи електроуреди и трайни хранителни продукти. Даренията могат да се предават всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа в сградата на Дневен център за стари хора, на адрес: гр. Котел, ул. „Проф. Павлов” № 8 или на кметовете на кметства в общината.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova