Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дариха учебници и помагала на училището в Кула

25.10.2023

Дариха учебници и помагала на училището в КулаДарение на учебници и учебни помагала по счетоводство, информационни технологии, икономика и икономическа информатика получиха учениците от СУ "Васил Левски" в град Кула. Дарението е от името на "Ветрослав" ЕООД, инвеститор на вятърен парк "Ветрослав" в село Големаново. Като част от разбирането си за необходимостта от сътрудничество и партньорство с местната общност, от фирмата са поели ангажимент за провеждане на дългосрочна социална програма, имаща за цел подпомагане развитието на община Кула и местното население.

Предвидено е реализирането на различни дарителски инициативи, които да подобряват средата и качеството на живот на местното население в дългосрочен план. Приоритетно ще бъдат подкрепяни инициативи в сферата на образованието, здравеопазването, спорта, както и подпомагането на хора от уязвими социални групи. Миналата година дружеството представи инвестиционно намерение в община Кула, предвиждащо изграждането на вятърен парк, който ще бъде разположен в землището на село Големаново и е с проектна инсталирана мощност от 100 МW. Проектът ще се състои от вятърни генератори, подстанция, съоръжения за съхранение на електрическа енергия и присъединителна инфраструктура. Общината се включи с 9 общински терени чрез учредяване на възмездно право на строеж, право на ползване и сервитути за въртящите се части на вятърните генератори.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova