Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

300 нуждаещи се от община Кюстендил ще получават топъл обяд до октомври 2025 г.

03.08.2023

300 нуждаещи се от община Кюстендил ще получават топъл обяд до октомври 2025 г.300 души от целевите групи в община Кюстендил ще получават топъл обяд до 30 септември 2025 г. Финансирането е по Програмата за храни и основно материално подпомагане, която се актуализира периодично, каза зам.-кметът по социалните дейности Радмила Рангелова. Около и над 1000 души от общината ползват патронажна грижа, като техният брой се мени.

За включените лица ще се осигури здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд. Това са хора, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава.

Топлият обяд включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. В същото време потребителите получават и безвъзмездна подкрепа за социално включване в лицето на социален работник.

Помощта е безвъзмездна. От нея могат да се възползват лица и семейства без доходи или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си и не получават подкрепа от близките си.

Другата целева група са лица, обект на социално подпомагане, лица с ниски доходи, които поради налични увреждания или здравословни ограничения са със затруднено или невъзможно самообслужване, лица, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуация и за тях е установена нужда от този вид подпомагане.

Обект на подпомагане са и скитащи и бездомни лица и лица от уязвими групи. Наскоро общината получи за патронажната грижа нов пети автомобил, каза зам.-кметът Радмила Рангелова.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova