Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Капачки за бъдеще дариха транспортен кувьоз на болницата в Кюстендил

07.06.2023

Капачки за бъдеще дариха транспортен кувьоз на болницата в КюстендилОт Капачки за бъдеще дарениха транспортен кувиъоз на неонатологичното отделение в болницата в Кюстендил.Дарението направи Лазар Радков в присъствието на д-р Светлана Ризова началник на неонаталогичното отделение в болницата в Кюстендил и д-р Александър Величков директор на МБАЛ .

„Дарението, което правим в Кюстендил -транспортен кувьоз е за недоносени бебета които имат нужда от специализирана медицинска, грижа за транспортирането до София където по-подходяща апаратура и на по-високо ниво неонаталогия. В Кюстендил има страхотни лекари ,с които сме в добра комуникация и те одобриха този транспортен кувьоз. Това е 23-ят по ред транспортен кувьоз, който даряваме в град. Помогнали сме на още 14 болници с медицинска апартура, дарили сме 4 неонаталогични линейки на четири места в страната.Преди месец в Кюстендил направихме дарение, с което осигурихме първия, автоматичен, дефибрилатор на стадиона .Хората там са обучени как той да бъде използван.“каза основателят на „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков.

Той посочи, че хората от Клуб за бъдеще -Кюстендил са едни от най-сериозните и активни в страната, никой не е направил толкова кампании за такъв кратък период от време в т.ч. кръводаряване ,събиране на капачки и акции с деца.

Директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков благодари на дарителите ,направили нещо много важно за най-малките пациенти, защото транспортният кувьоз е важен за бебетата в критично състояние, които трябва бъдат транспортирани.

„Дарението е много важно ,защото осигурява комфортен транспорт .Новородените са със специфични нужди при тяхното транспортиране ,за да бъдат закарани в стабилно състояние.Имаме стационарни кувьози от висок клас. Новото дарение е на 100% необходимо, то е оборудвано с кислород и сензори за влажност. От началото на 2023 са родени около 90 бебета“каза д-р Светлана Ризова началник на неонаталогичното отделение .

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova