Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Търсят се доброволци за изграждане на младежки спортен комплекс на открито в Леденик

14.07.2023

Търсят се доброволци за изграждане на младежки спортен комплекс на открито в ЛеденикЗа целта жители на малкото населено място, обединени в сдружение „Европейско развитие на село Леденик“, са събрали 2200 лв. лични средства, чрез които да се реализира инициативата. Търсят се доброволци, които с безвъзмезден труд да облагородят мястото, да монтират съоръженията и да обезопасят локацията.

„Това е коледният подарък, който обещахме на децата и младежите в селото. Получихме писмено разрешение от главния архитект на община Велико Търново арх. Николай Малаков и от кмета инж. д-р Даниел Панов. Тяхното становище е, че теренът е подходящ за създаване на спортен център на открито“, заяви председателят на организацията Веселина Бастиянова.

Локацията се намира зад кметството, където е разположено футболното игрище.
Идеята е до него да се обособи терен за още спортни активности, който ще бъде с висока ограда. Мястото обаче е обрасло с растителност и има нужда от разчистване.

„Каня всеки, който мисли за благото на Леденик, да дойде в събота в 10:00 часа. В нашето сдружение сме предимно жени, така че ще са ни нужни мъже за направата на бордюри и за монтиране на съоръженията“, поясни жената.

Бастиянова изрази надежда, че придобивката ще бъде от голяма полза на децата и младежите в селото, които ходят да играят тенис на маса в Шемшево, защото в Леденик досега не е имало.

Допълни, че членовете на сдружението имат още идеи за реализиране на каузи, които да направят мястото по-привлекателно за млади хора.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova