Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Дарение от шест броя реанимационни легла „Хилром“ постъпи в ловешката болница

20.07.2020

Дарение от шест броя реанимационни легла „Хилром“ постъпи в ловешката болницаПоредно дарение постъпи на 16 юли 2020 г. в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД в Ловеч, то представлява шест броя висок клас реанимационни легла „Хилром“. Към тях са включени матраци, които са „дишащи“ и с непромокаеми калъфи. Освен това са снабдени и с прикреватни шкафчета и флоуметър за кислород с увлажнител,

Техниката е част от голямото дарение за болницата на обща стойност 280 000 лева, които по-рано събраха хора от бизнеса и гражданите.

Дарението бе прието от д-р Румяна Нановска, изпълнителен директор на болницата, която подписа приемно-предавателните протоколи, която благодари сърдечно за помощта.

Леглата бяха монтирани в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (ОАИЛ), където по-рано бяха доставени шест монитори и два респиратора. Така отделението е напълно оборудвано за болни с активно лечение, нуждаещи се от интензивни грижи и наблюдение. Леглата са три секционни – с три позиции на повдигане – гръб, седалище и крака, издържат на 250 кг. Към тях има инфузионен статив, телескопичен за прикрепяне към рамката, както и помощен статив за пациенти. Дистанционното управление позволява лесно управление на леглото от пациента. Любопитен факт е, че леглата са модел CENTURIS PRO, марка HILL – ROM, същите като в сериала „Д-р Хаус“ . Всичко това обясни представителят на фирмата-дарител, която е пожелала да остане анонимна.

По този повод Община Ловеч отново благодари на всички юридически и физически лица, които се включиха в набирането на средства в помощ на болницата.

„Всяка една сума – от големите до най-малките, е ясно доказателство, че дарителството в този труден за всички момент се развива с нова сила, че българинът има отзивчиво сърце и това ми дава вяра, че всичко ще завърши добре“, каза по-рано кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Средствата са от група дарители от цялата Ловешка област, като включва 21 фирми от Ловеч, три фирми от Троян, две фирми от Летница, една фирма от Тетевен и три физически лица, в това число и служители на окръжна институция.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova