Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

13-годишен спасител на възрастен мъж получи икона от митрополит Гавриил

04.12.2020

13-годишен спасител на възрастен мъж получи икона от митрополит ГавриилИкона на Свети Николай Чудотворец е сред наградите, които Ловчанският митрополит Гавриил връчи днес на 13-годишния ученик от Природоматематическата гимназия Николай Борисов. Преди няколко дни момчето помогна да бъде спасен животът на възрастен мъж. Седмокласникът мечтае да стане дипломат.

13-годишният Николай Борисов разказа за постъпката си: „Връщах се от урока ми по пияно, виждам един човек – възрастен, как пада на тротоара и си разцепва главата. Аз се притичах…“.

Заедно със седмокласника помощ оказва и непозната жена: „Помогнахме му да стане. Дадох кърпички да му попием кръвта. Аз се обадих на 112, изчакахме линейката.“.

Постъпката на седмокласника впечатлила и ловчанския митрополит Гавриил, който днес го посрещна в приемната си: „Ние се възхитихме от това, че има и такива млади хора, достойни, които са готови да се притекат, за да помогнат на един съвсем непознат човек. Ако не е била тяхната помощ, този човек най-вероятно е нямало да издържи, нямало е да остане жив. Желаем да има повече такива младежи, защото от тях ще станат достойни хора и граждани.“.

13-годишнитя Николай каза, че е щастлив от постъпката си и мечтае да стане дипломат: „Да представям България. Ние сме накърнявани, като една много бедна страна и мисля, че трябва българите да се представяме чрез нещо добро.“.

Момчето призова сегашните политици: „Да не мислят за своето, а да мислят за доброто на гражданите.“.

Бащата Стефан Борисов има основание да се гордее със сина си Николай: „Винаги сме го възпитавали да бъде човек и след това всичко останало. Надявам се да е за пример на останалите и все по-често деца като него и възрастни хора да откликват, да помагат.“.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova