Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Куриер върна изгубените 10 000 лева на кранист

04.10.2022

Куриер върна изгубените 10 000 лева на кранистСлужител на куриерска фирма от Ловеч намери 10 000 лева и ги върна на собственика им. Двамата вече се познават, макар и по телефона.

В средата на миналата седмица след приключване на работния ден Стефан Радев наминал да нагледа бащината си къща, която се намира на главния път София-Троян. Вниманието му привлича малко кашонче, оставено до кофата за боклук, опаковано от фирмата, в която работи като куриер.

"Мислех, че някой ми прави номер, защото служебната кола събота и неделя стои там. Отварям кутийката, вътре смачкан плик от друга куриерска фирма, има нещо на напипване, реших да го отворя и вътре имаше банкноти от по 100 лева", поясни той.

Тъй като намерил банкнотите броени дни преди изборите за народни представители, първоначално решил, че са предназначени за купуване на гласове.

"Видях жандармерия и помислих, че някой нарочно си ги е оставил, отишъл да си свърши работа и после отишъл да си ги вземе", разказва той.

Стефан преброил парите в дома си. Оказали се 10 000 лева. Междувременно Младен Младенов получава спешно обаждане от съпругата си и тръгва незабавно на път – от София, където работи като бригадир и кранист на строителен обект, към тетевенското село Галата. Съпругата му се обадила, че от дома им липсва голяма сума пари. Преди това в дома им на гости била жена, техен роднина.

С едно обаждане Младен връща жената в дома си, но тя отрича да е откраднала сумата. Вместо да извика полиция решава, че ще я проследи с помощта на свой колега и приятел. Така стигат до мястото, където жената оставила парите.

"Застанах и питах какво прави тук и тя започна да си признава. Нито кутии намерихме, нищо не намерихме. На мен ми прилоша, защото съм с високо кръвно", спомня си той.

Щастливият край на тази история идва на следващия ден, когато Младен получава обаждане от ловешката полиция. След като намерил сумата и я взел в дома си, Стефан предал парите в ловешкото полицейско управление.

"Парите много биха ми помогнали, но това не е начинът да се придобият", коментира той. Намерената и върната сума обаче не може да замести изгубената вяра към близкия човек в сърцето на Младен.

В почивните дни Младен и Стефан ще се срещнат очи в очи за първи път и ще говорят дълго на по чашка за добрината и историята на парите.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova