Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Да се пристрастиш да помагаш в беда

05.08.2020

Да се пристрастиш да помагаш в бедаСемейство Бояна и Милан Иванови помагат на нуждаещи се и болни хора от началото на пандемията от коронавирус. „Само за хора с големи сърца“ се нарича страницата им във Фейсбук, където последователите им наближават 9 хиляди.

Решението да започнат да помагат било спонтанно. Бояна е от Плевен. Едно от посещенията при възрастната й баба съвпаднало с пика на пандемията, когато все още от София се излизаше с декларация. Тогава напазарували на бабата, а Милан предложил да помагат по този начин и на възрастни съседи в блока им в столичния квартал „Люлин“.

„Имаме няколко баби, които са ни много любими. Особено баба Милка, която е на 90 години, тя е нашата късметлийска баба. Направихме един скромен пазар за 5 човека и го разнесохме. Хората бяха много щастливи, приеха го радостно, с изненада, не очакваха“, разказва Бояна в предаването "Нощен хоризонт".

Споделили доброто в социалните мрежи и хвърлили ръкавицата и към други желаещи да се включат. „По време на пандемията не работехме, имахме свободно време и предложихме на всички – който иска, може да напазарува. Определихме среща на един голям хипермаркет на паркинга. Най-интересното е, че около 20-на човека дойдоха, наши приятели се отзоваха също“, спомня си Милан.

„Пристрастихме се към цялото това нещо, то много порасна“, дава си сметка Бояна Иванова.

Нуждаещи се има много. Сред тях има и млади семейства, останали без препитание заради пандемията. Бояна и Милан помогнали на семейство, в което родителите не се били хранили няколко дни, за да има какво да ядат децата им.

„Самотни майки, много дори самотни бащи, което за мен беше чудно в самото начало, възрастни хора с много ниски пенсийки“, описва профила на хората в нужда Бояна.

„Електроуреди, мебели, дрехи, обувки, инвалидни колички – всички тези неща са ни предоставени от хора, които вече не ги ползват и те са непотребни за тях. Благодарение на групата, когато направим публикация“, поясни още тя.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova