Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Благотворителен концерт в помощ на Мирелла на 11 септември в НДК

Author: http://offnews.bg | 09.09.2015

Благотворителен концерт в помощ на Мирелла на 11 септември в НДКНа 11 септември от 19:00 часа в зала 11 на Националния дворец на културата ще се проведе благотворителният концерт „Приятели за Мирелла“.

В събитието ще вземат участие приятели, музиканти и актьори, за да помогнат на една жена, която няма семейство и роднини, но за сметка на това притежава всеотдайни приятели, които се грижат за нея след злощастие на операционната маса.

Преди осем месеца 47-годишната Мирелла Събева влиза в болница за отстраняване на аневризъм в мозъка. По време на операцията се запушва стендът, който са ѝ поставили, и получава исхемичен инсулт. Последствията са пареза на левите крайници. Мирелла има нужда от постоянни грижи и рехабилитация, за което са необходими много средства.

"Всичко е абсолютно благотворително – изпълнителите, залата. Инициативата е, за да можем да покрием сметката в болницата „Св. Иван Рилски“ на стойност 29 хиляди лв. - 10 хил. пое Здравната каса, 19 хиляди останаха. С 3 по-малки мероприятия, които направихме, набавихме половината сума, сега се надяваме да напълним залата, за да можем да осигурим и другата част от парите.

Самата Мирелла в момента е в доста добро физическо състояние, въз основа на това, че 2-3 невролози казаха, че трудно би се възстановила, дори по-скоро не даваха шансове. В сегашен момент, 8 месеца след инсулта, тя вече прави 6-7 крачки, което е огромен успех за нас", коментира Мария, една от приятелките на Мирелла, която се грижи за нея и организира концерта.

Тя споделя, че крайната им цел е тяхната прителка да може отново да се обслужва сама и да живее самостоятелно, без пряката помощ на трите жени, които са до нея. Засега не се планират повече благотворителни събития, тъй като приятелите на Мирелла се надяват, че концертът в НДК ще събере нужната сума.

В него участие ще вземат Филип Аврамов, Йоана Буковска, Дичо, Ники Станоев, Елица Котева (позната от кулинарната рубрика на „На кафе“), певицата Ника Любецкая, актрисата Ралица Ковачев-Бежан, Мариана Йотова, Владо Димов, Надя и Алекс (екс Deep Zone Project), Весела Морова, Светльо и Цветелина от Expose, народната певица Таня Скечелиева, ансамбъл „Чинари“.

Билети за представлението може да намерите на касите на НДК и онлайн на цена от 15 лв.

Банкова сметка за помощ на Мирелла:
Инвестбанк АД / Investbank Plc
IBAN: BG11IORT73771006089400
BIC: IORTBGSF
Мирелла Иванова Събева / Mirella Ivanova SabevаФейсбук дарителска кампания за Мирелла

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info