Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Възрастна жена, останала без дом след имотна измама, се нуждае от помощ

26.05.2020

Възрастна жена, останала без дом след имотна измама, се нуждае от помощ Маргарита Драганова, за която преди време ви разказахме, че е останала без дом след измама с продажба на апартамента ѝ, отново е на улицата. Благодарение на помощта на добри хора, тя изкара зимата на топло. Днес обаче ежедневието й преминава изцяло под открито небе, заедно със своето „семейство” – кучетата Сара, Рекс и Малчо.

72-годишната жена спи на различни места. „Първото нещо, което правя сутрин, е да пия вода, после си мия очите. След това тръгвам с животните, за да видим какъв ще ни е късметът”, казва Маргарита. "Късмет" тя нарича кенчетата, които събира и връща, за да изкарва пари. „Добре, че и хората ми помагат с 1 лев, 2 лева, много рядко - 10, а най-рядко - 50”, добавя още жената.

Тя остава без дом, след като я измамили с продажбата на апартамента ѝ. Така започва „ходенето ѝ по мъката” и пълният обрат в нейната съдба.

„Предишният собственик, от когото купих имота в Мировяне, ми го заграби. Водих дела 7 години, спечелих ги, направи ми една постройка. На 18 декември 2017 г. дойдоха с фадроми и ми събориха стаичката”, обясни тогава в интервю за NOVA Маргарита.

Казва, че няма по-големи проблеми от здравословните и от това човек да е на улицата, вместо да има спокойни старини.

„Че съм немила-недрага на стари години - това ми е ужасният трън. Не го пожелавам и на най-големия си враг. На стари години, вместо да имаш спокойствие, една стая, един телевизор – ти си с проблеми. Най-спешно имам нужда, ако може, от стаичка”, споделя бездомната жена.

Вярва в хората и въпреки тежката си съдба, е готова да помогне на всеки. „Да кажа някоя хубава дума, да ги успокоя, да не се впрягат, да гледат по-ведро на живота, защото той е като шахматна дъска - местиш пионките според случая. Не е нужно да си гросмайстор, а да се досещаш на момента за актуалната ситуация”, смята Маргарита.

За хората от квартала жената се е превърнала в талисман на доброто. Именно затова те искат да ѝ се помогне, така че отново да има покрив над главата. Александра, която се свърза с екипа ни, не може да се примири с факта, че Маргарита е изпаднала толкова много, но сама не може да ѝ помогне.

„Не е нормално в 21 век нашите баби и дядовци да се разхождат немили-недраги по улиците. Тук, към когото и да се обърнете, ще ви каже, че тя е страхотен човек”, каза Александра.

Все пак Маргарита не губи вярата и надеждата, че спокойните старини, за които мечтае, ще ѝ се случат. „Докато дишам, се надявам. Щом си жив човек, все ще има изход. Господ действа чрез хората”, надява се тя.

За повече информация кметство Мировяне, ул. „Любимец” №1А. Телефон: (02)998 70 10, (02)998 70 11

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova