Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Молитва за мир

Author: Eпископ Григорий, Православна християнска мрежа | 24.12.2015

Молитва за мирВъв време, когато хаус и страх се разпространяват по целия свят, много хора се чудят какво може да се направи. Всички знаем, че насилието поражда насилие и че Иисус Христос вече ни е призовал за по-добър начин.

Вдъхновен от ангелския апел за "...мир, между човеците благоволение.", когато съобщават за раждането на Иисус Христос и обещанието на нашия Господ за "Мир ви оставям; Моя мир ви давам...", когато възлезе на Небесата, епископ Григорий (Gregory), архиепископ на Американска Карпато-Руска православна епархия в САЩ и титулярен епископ Нисийски отправя молба към паство си. Той призовава всеки, стар, млад и дори твърде млад да чете, да се моли с молитвата за мир всяка вечер по време на Рождественските пости.

Молитвата е следната:
Господи Иисусе Христе, Боже наш, Ти каза на учениците си, “Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз ви давам не тъй, както светът дава.”. Смирено заставаме пред Теб и се молим, че Твоя мир, който превъзхожда всяко разбиране ще слезе над всички хора по света, особено тези, които в момента са в конфликт и във война. Увеличи разбирателството и опрощението между нациите. Събуди копнежа за мирен живот във всички, които са изпълнени с омраза към ближните си. Потуши всяка препирня и изгони всички изкушения за разногласие. Дай мъдрост на гражданските власти. Освободи пленниците, закриляй тези, които са в опасност, и утеши тези, които страдат или са изгонени. Внедри във всички нас благоговеене към Теб и укрепи любовта ни един към друг. Направи ни достойни да празнуваме Твоето свято рождение и да се присъединим към ангелите в пеенето "Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!". Защото Ти си Царят на Мира и Спасителя на нашите души и на Тебе отдаваме слава с безначалния Твой Отец и пресветия, благ и животворящ Твой Дух, сега и всякога, и във вечни векове. Амин.Превод: Радослав Кирков


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
airbgstat.info