Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Деца от цялата страна даряват кувьоз на неонатологията в Монтана

01.06.2021

Деца от цялата страна даряват кувьоз на неонатологията в МонтанаДеца от цялата с жълти стотинки и успяха да осигурят транспортен кувьоз за неонатологията на монтанската болница. Той е с количка и струва 40 440 лв. Допълнително са закупени необходимите на отделенията по педиатрия и неонатология перинатална чанта за транспортиране на малките пациенти, пулсоксиметър, спирометър и три перфузора.

Общата стойност на дарението, събрано в рамките на акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца” е 52 179 лв. Днес на 1 юни, децата, участници в акцията, предават официално кувьоза на отделението.

„Жълти стотинки – деца помагат на деца” се провежда вече 14 години, като до момента стотинка по стотинка са събрани над 480 000 лв., с които е дарено оборудване за детските отделения на 17 болници в 15 града на България.

Надсловът ,,Деца помагат на деца” е същината на благотворителната акция „Жълти стотинки” – стотинките идват именно от децата. Всяко дете участва, като в специална, направена лично от него, касичка събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му. Предавайки стотинките, всяко дете прави добро и връща здравето в живота на друго дете, негов приятел, посява семе на милосърдие и чистосърдечност. Стойността на жълтата монета, малкият жест, това е, което е истинското – чрез него и детето, и възрастните могат да сътворят красота, да видят как добрината се разтваря, действа и прави много деца щастливи. Вече традиционно в акцията участват цели детски градини и класове от училища, казват от организацията.

През 2020 г. въпреки пандемията и затворените училища и детски градини акцията успя да събере необходимите средства за закупуване на транспортния кувьоз за Монтана и транспортирането за лечение на родените в болницата бебенца от региона вече ще бъде безопасно и удобно.

През тази година столица на акцията е Шумен - отделението по неонатология на МБАЛ Шумен АД, като най-неотложните апарати, от които има нужда там, са апарат за кръвно-газов анализ и видеоларингоскоп.

Акцията „Жълти стотинки” – Деца помагат на деца е вдъхновена от едноименната френска кампания на госпожа Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“ и се координира от Сдружение „Съзидание 2012”.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova