Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Хиляди помогнаха на овдовелия баща на 13-годишната Дорина с множество увреждания

17.11.2023

Хиляди помогнаха на овдовелия баща на 13-годишната Дорина с множество уврежданияВълна от съпричастност се изля върху овдовелия баща Димитър от врачанското село Мраморен! След публикацията на "България Днес" от 11.11.2023 г. хора с добри сърца, както от страната, така и извън нея се свързаха с редакцията, за да протегнат ръка на изстрадалия родител.

"Сърдечно благодаря за огромната подкрепата! Не очаквах, наистина. Чувствам се неловко, неудобно. В този живот всичко сам си постигам. Така съм устроен. Някак си не се чувствам комфортно, особено когато знам, че има много хора в трудно положение, на които трябва да се помогне", споделя пред вестника борбеният мъж.

Гласът му отново трепери, но този път като че ли се усеща нотка на радост от светлината в тунела. Както "България Днес" ви разказа, Димитър отглежда напълно сам 13-годишната си дъщеря Дорина, която е с множество увреждания, сред които епилепсия и детска церебрална парализа. Майката Цвети си отива от този свят преди няколко години след дълга борба с диабет тип 2 и бъбречна недостатъчност. Димитров получава помощи от държавата, които са в размер на 1400 лв., които са крайно недостатъчни за гледането на болно дете. За да свързва двата края, таткото работи като майстор. Най-много ангажименти поема лятото, защото не може да остави дъщеря си сама и я взима с него по строежите.

Димитър е натрупал и доста борчове покрай лечението на жена му, но към днешна дата е успял да върне почти всичко. Въпреки че е в строителния бранш, домът му има нужда от ремонт, като най-спешна е банята.

"Ако някой иска да ми помогне, нека купи материали. Аз сам ще ги пренеса, ще намеря начин за транспорта. Всичко останало ще си направя сам. Така се чувствам най-добре. Всичко правя в името дъщеря ми. Когато работя и тя е до мен, се чувствам най-добре", допълва с неудобство съвестният родител.

Вчера Димитър успя да посети ортопедичната болница в Горна баня, където ще обърнат внимание на сколиозата на Дори. Гръбнакът на детето е силно изкривен и има нужда от специалисти.

"Благодарен съм, защото ми се обадиха родители в моето положение. Съветите, които ми дадоха, са безценни! Досега трудно намирах информация за лечение. Не знаех кои специалисти са добри и кои гледат само да ти вземат парите. Олеква ми само от това, че мога да споделя и да поприказвам с човек в моето положение", признава Димитър.

Редакцията изказва благодарност на всички хора, които се свързаха с нас и протегнаха ръка на Димитър и неговото дете! Който желае, може да продължи да ги подкрепя на:

BG32UBBS80024051325350

BIC: UBBSBGSF

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova