Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Национален конкурс за рисунка „Рождество Христово“

Author: Нина Климукова | 22.11.2020

Национален конкурс за рисунка „Рождество Христово“Национален конкурс за рисунка „Рождество Христово“ oбявяват храм „Св. София” и ателие – галерия „Арт Муза“ с благословението на отците от столичния храм „Св. София”.

Конкурсът е за рисунка на тема „Рождество Христово“ и се обявява за четвърта поредна година. Наближава вторият по значимост християнски празник. Нека се подготвим за него с рисунки, които да представят християнската същност на голямото събитие. Размерът на рисунките и материалите за изпълнение са по избор. Могат да участват деца от 3 до 19 години и възрастни над 19 г. с до две рисунки, картини, икони в съответните възрастови групи:
1. От 4 до 6 години.
2. От I до IV клас.
3. От V до VII клас.
4. От VIII до XII клас.
5. Над 19 г.

Рисунките да се изпращат до 15.12.20 на имейл: [email protected] и на фейсбук страница: конкурс Рождество Христово. Да се напишат в лично съобщение трите имена, възраст на автора, име на рисунката, техника и размери, адрес – пощенски и електронен, име на школата или ръководителя, ако има такива. Всички рисунки ще бъдат качени на фейсбук страницата на конкурса и на галерия „Арт Муза“.

Поради настъпилата ситуация конкурсът ще се проведе преимуществено онлайн. Най-добрите рисунки ще бъдат показани за представителни изложби в храм „Св. София”, галерия „Арт Муза“ и в сградата на община „Средец”, София.
Избраните участници за изложбите ще бъдат уведомени с имейл или съобщение във фейсбук и трябва да изпратят рисунките до 20.12.20 на адрес: София, 1000, ул. “11 август“ 23, галерия „Арт Муза“ (Николинка Климукова) и на Еконт, офис „Раковска“ 79.

Наградите ще се връчат в/или пред храм „Св. София” след света Литургия на 25.12.2020 и/или ще се изпратят по Еконт.
Всички участници ще получат грамота за участие, а които са се потрудили усърдно за изработка на хубава рисунка за Божия слава, ще получат диплом за успешно представяне в конкурса. Ще има и малки наградки-изненадки. Диплом ще получат и ръководителите на школи. Неполучените лично грамоти и дипломи ще се изпратят по Еконт след Нова година за сметка на участниците.

Моля, желаещите да получат грамота, да го заявят и да посочат адрес за изпращане. Избрана част от творбите, подбрани за изложбите, остават за организаторите на конкурса.
Конкурсът ще се проведе на два етапа:
1. Изпращане на рисунките на фейсбукстраница: конкурс Рождество Христово или на имейл: [email protected] до 15 декември 2020г.
2. Избор на рисунки за изложбите до 15 декември и обявяване на резултатите.
2. Изпращане до 20 декември 2020 г. на адрес: София, ул. „11 август“ 23, галерия „Арт Муза“ или Еконт, офис „Раковска“ 79, Николинка Климукова, на избраните рисунки за участие в изложбите.

Нина Климукова: 0877544662
фейсбук страница: конкурс Рождество Христово
Facebook: галерия Арт Муза
Email: [email protected]

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova