Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Доброволци в Несебър поставиха аптечка в денонощен магазин

28.02.2020

Доброволци в Несебър поставиха аптечка в денонощен магазинЛипсата на денонощна аптека през зимата принуждава хората в Несебър да пътуват до Бургас или до Поморие в търсене на лекарства… дори през нощта. Затова група доброволци решиха да направят кутия за взаимопомощ с най-необходимото.

Сряда вечерта била една от най-тежките в живота на Десислава Георгиева. При битов инцидент пострадал съпругът й .„Мъжът ми си изгори ръката с вряла вода, станаха мазоли, пришки, мехури. Звъннах на личната лекарка и тя ми каза кои медикаменти да използвам. Обаче в моята лична аптечка ги нямах.Тогава се сетих за поста на Николай Николов и му писах във ФБ, той ми каза наличните медикаменти и се оказа, че точно тези, които тя ми каза, ги има налични.Отидох в магазина, взех си медикаментите, третирахме раната и днес трябва да ги върна обратно в аптечката”, разказва Десислава Георгиева от Несебър.

Принципът на използването на медикаментите от аптечката, която е поставена от дни в денонощния магазин в Несебър, е: взимаш без да плащаш и връщаш същия препарат при първа възможност. Идеята дошла, след като Николай на гърба си изпитал народната мъдрост „неволята учи”.

„Една вечер с моята приятелка обикаляхме цяла нощ да търсим хапчета, нямаше аптека и от там дойде идеята да направим нещо. Допитахме се до фармацевт кои лекарства можем да сложим без рецепта,- които няма да навредят на колегите в денонощния магазин и на нас. И така събрахме лекарствата, описахме ги, купихме ги, заредихме аптечката”, казва Николай Николаев, от „Шофьори Несебър”.

Наемателят на магазин на улицата, свързваща Стария и Новия Несебър, приел да съхранява аптечката, не се поколебал за миг да се включи в инициативата за взаимопомощ.

„И тъй като е добра инициативата, тъй като нямаме в Несебър денонощна аптека, решихме да се съгласим”, казва Георги Хасърджиев, наемател на магазина.

А екипът на групата в социалната мрежа обмисля да постави още една аптечка за взаимопомощ в другия квартал на града.


Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova