Присъедини се към нас в Facebook Български | Join us 

Радостта и скръбта в живота на едно момиче с ДЦП, което търси подкрепа за рехабилитация

Author: Милостив | 25.04.2019

Радостта и скръбта в живота на едно момиче с ДЦП, което търси подкрепа за рехабилитацияСилната и борбена за живот Руми от Пазарджик, която познаваме, момичето с ДЦП, наскоро навърши 25 г. През тези години до момента тя имаше много трудни моменти, но тя преживя и не малко мигове на радост и успех в живота си.

Миналата година Руми завърши и своето висше образование – „Социални дейности“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, време, изпълнено с много трудности при придвижване и пътуване от родния й град до университета в Пловдив, изкачване и слизане по стълбища, лошо отношение към нея от някои нейни състуденти заради състоянието й, разходите, които ѝ струваше университета, също и усилията, които костват на човек в нейното положение да следва. И въпреки това тя при благоприятни обстоятелства ще продължи своето образование.

Пак по това време след два апела за Руми бяха събрани близо 1500 лв. за поддържаща и специализирана рехабилитация. Сумата не е голяма, но за Руми е много. Сумата беше разделена на 932, както бе събрана от дарения след един от призивите, и 715 лв. по същия начин - от друг призив. 1-та част Руми изразходва за поддържаща рехабилитация в Пазарджик, при д-р Несторов (кинезитерапевт), за да поддържа своето състояние, да не се повреди повече походката й и да не се задълбочи спазмичното състояние на мускулатурата й.

Другата част – 715 лв., все още се пази, защото тя е определена за специализираната рехабилитация в Павел Баня в клиниката по рехабилитация „Д-р Гечеви“. След недостига на средства и време за събирането им миналата година, както и отпадане на подготвената оферта за лечение там, на Руми се отваря нова възможност сега да отиде на ефективната рехабилитация в Павел Баня, където тамошното лечение се отразява най-благоприятно на спазмичността на мускулите й. Офертата й за 10-дневен престой е 2020 лв., с покриване на всички нужди по престоя.

За разлика от обикновените процедури по рехабилитация в програмата на клиниката в Павел Баня Руми ще премине през редица електролечебни процедури като: галваничен прав ток, импулсни токове с ниска честота, диадинамични токове, средно честотни интерферентни токове, ултра звук – фонофореза, магнитно импулсно поле. Кинезитерапевтични процедури като: мануален лечебен масаж, лечебна физкултура, ЛФК-индивидуална, мануална терапия, акопонктура и акопресура, топло и лечебни процедури, термо соли, компресори с луга, подводна гимнастика. От тези процедури спазмите в мускулатурата на момичето се отпускат и тя подобрява състоянието си.

Преди 3 месеца Руми започна работа в Дневен център за възрастни хора с увреждания в Пазарджик. Това е първата й работа, тя е и в обхвата на специалността й. Руми е помощник-трудотерапевт. Тя освен че подпомага работата на колегите си, тя помага и на потребителите с храненето им, чете им книги. Въпреки намалените си физически способности Руми се справя много добре, заради което печели любовта и привързаността им.

И за да продължи да се учи и да бъде полезна за хората от центъра, които я обичат и които ѝ се доверяват и разчитат на нея, Руми трябва да се чувства двигателно устойчива, да може да се движи по-свободно и самостоятелно. Затова я подкрепяме да продължи оздравяващите я рехабилитационни процедури в клиниката "Д-р Гечеви" в Павел Баня.

IBAN: BG74UBBS80021045296340
BIC: UBBS BGSF

Телефон за връзка с Руми - 0897780023 (отговаря майка й)

Предишни апели за Руми - тук, тук

Най-нови удостоверителни документи (предишните са в 1-я от горните два апела):

1. Проформа-фактура:
.

2. Епикриза:
, .

3. Оферта:
, .


Picture: Милостив

News

Search

News type

 1. All
 2. Appeal for help
 3. Charity event
 4. I want to help
 5. Inspiring news

Categories

 1. All
 2. Orphans
 3. Children with disablities
 4. Disabled people
 5. Old people
 6. Poorhouse
 7. Communal kitchen
 8. People in need
 9. Medical treatment
 10. Prisoners
 11. Refugеes
 12. Orthodox churches
 13. Alcoholics and drug addicts
 14. Other

Type

 1. All
 2. Books
 3. Medical treatment
 4. Blood donation
 5. Toys
 6. Medicine
 7. Clothing and shoes
 8. Food
 9. Furnitures
 10. Electric appliance
 11. Financial assistance
 12. Social events
 13. Courses and teaching
 14. Voluntery labour
 15. Labour against payment
 16. Accommodation
 17. Culture
 18. Competitions

Shall all news

Copyright © 2011-2020 milostiv.org
dgamalova